עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
חמין חיטה של סבתא זה אחד מהתבשילים הכי טעימים שיש .
הוא קצת שונה מחמין רגיל , גם בתיבול וגם בחומרים.
הוא מבוסס על חיטה ותבשיל עגבניות עם בשר טוב
אפשר להכין גם עם עוף .
מתכון לעריסה מהמטבח הטריפוליטאי
חמין חיטה
המצרכים –
קילו בשר מספר 5 חתוך לקוביות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
בצל גדול
5 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
כוס וחצי חיטה (להשרות לילה לפני ולסנן )
כפית פפריקה מתוקה
אפשר גם חריפה קצת לפי הטעם
חצי כפית כמון
מלח
פלפל שחור
ביצים קשות – כמה שרוצים
קוקלות
אופן ההכנה –
מטגנים את הבצל ומוסיפים תבלינים ושום.
מוסיפים תפוחי אדמה חיטה ובשר מסדרים אחד מעל השני.
מוסיפים מים עד כיסוי וקצת מעל מסדרים גם את הביצים הקשות והקוקלות
ולאחר שהכל רותח מכסים ואוטמים את הסיר.
מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה ואחר כך מעבירים לפלטת שבת
ללילה .
Subscribe
Login
0 Comments
Newest