חיתוכיות שוקולד ואגוזים – הפתעה בכל ביס !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

חיתוכיות בצק פריך במלית שוקולד טעימה עם שברי אגוזים

כמה קל ככה טעים

מכינים בצק פריך משובח

מעליו שמים מלית שוקולד בחושה וקלה ואז מגרדים בצק למעלה

יוצא חלום !

המצרכים –

200 גר חמאה

2 כוסות קמח +2 כפות

כפית אבקת אפייה

חצי כוס סוכר

שקית סוכר וניל

קורט מלח

ביצה

כף או יותר מים

למילוי –

200 גר שוקולד מריר

2 כפות קקאו

רבע כוס סוכר

3 כפות שמנת מתוקה או חלב

2 ביצים

50 גר חמאה

כף ליקר או ברנדי או רום

כף קמח

חצי כוס אגוזים מלך גרוסים

אופן ההכנה

מכינים את הבצק –

במעבד מזון שמים חמאה עם קמח וניל מלח וסוכר

מעבדים לתערובת פירורית.

מוסיפים את הביצה וכף מים  .

מעבדים רק עד לאיחוד.

במידה והבצק יבש מוסיפים עוד כף מים.

מחלקים את הבצק לשליש ו 2:3.

החלק הגדול מהדקים לתבנית מלבנית או פיירקס בינוני  בערך 25/28

מכניסים את התבנית לקירור במקרר ואת הבצק השני לפריזר,

מכינים מלית –

בסיר ממיסים שוקולד, סוכר קקאו, שמנת וחמאה.

מורידים מהאש ומערבבים ,

מקררים ולאחר שהתערובת קרירה מערבבים לתוכה את הביצים טורפים ומוסיפים קמח, ליקר  ואגוזים .

מעבירים את התערובת מעל הבצק הפריך

מגרדים למעלה את הבצק שהיה בפריזר

מכינים לאפייה 170 מעלות כ 40 דקות

לאחר הקירור פורסים לקוביות

עוגה ממש משובחת לאוהבי השוקולד!

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments