חיתוכיות בצק פריך במלית שוקולד טעימה עם שברי אגוזים
כמה קל ככה טעים
מכינים בצק פריך משובח
מעליו שמים מלית שוקולד בחושה וקלה ואז מגרדים בצק למעלה
יוצא חלום !
המצרכים –
200 גר חמאה
2 כוסות קמח +2 כפות
כפית אבקת אפייה
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
קורט מלח
ביצה
כף או יותר מים
למילוי –
200 גר שוקולד מריר
2 כפות קקאו
רבע כוס סוכר
3 כפות שמנת מתוקה או חלב
2 ביצים
50 גר חמאה
כף ליקר או ברנדי או רום
כף קמח
חצי כוס אגוזים מלך גרוסים
אופן ההכנה –
מכינים את הבצק –
במעבד מזון שמים חמאה עם קמח וניל מלח וסוכר
מעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה וכף מים .
מעבדים רק עד לאיחוד.
במידה והבצק יבש מוסיפים עוד כף מים.
מחלקים את הבצק לשליש ו 2:3.
החלק הגדול מהדקים לתבנית מלבנית או פיירקס בינוני בערך 25/28
מכניסים את התבנית לקירור במקרר ואת הבצק השני לפריזר,
מכינים מלית –
בסיר ממיסים שוקולד, סוכר קקאו, שמנת וחמאה.
מורידים מהאש ומערבבים ,
מקררים ולאחר שהתערובת קרירה מערבבים לתוכה את הביצים טורפים ומוסיפים קמח, ליקר ואגוזים .
מעבירים את התערובת מעל הבצק הפריך
מגרדים למעלה את הבצק שהיה בפריזר
מכינים לאפייה 170 מעלות כ 40 דקות
לאחר הקירור פורסים לקוביות
עוגה ממש משובחת לאוהבי השוקולד!