זנגולה ממתק נהדר לערבי חנוכה שמכינים בקלות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

זנגולה הוא קינוח מהמטבח העיראקי .

לאחד מערבי החנוכה , הכנתי זנגולה ויצא ממש מוצלח אז משתפת אתכם במתכון

זאת תערובת בצק שממש קל להכין אותה

אין צורך במיקסר

מערבבים הכל בקערה והבצק פשוט צריך לנוח , הוא מכיל מעט שמרים , הרבה נוזלים כי הוא מיועד לזילוף

הכנתי כמות לא גדולה

תוכלו להכפיל כמות

המצרכים –

250 גר קמח

חצי כפית אבקת אפייה

רבע כפית שמרים יבשים

כפית סוכר

חצי כפית מלח

שקית סוכר וניל

ככוס וחצי מים

אופן ההכנה –

מערבבים את הקמח עם השמרים אבקת אפייה והסוכר

מוסיפים את סוכר וניל המים והמלח

מערבבים לתערובת חלקה ונוזלית .

מכסים ומניחים בצד כשעה

אחר כך מערבבים שוב ושוב שעה מנוחה .

התערובת כבר תוססת ומוכנה לזילוף

מעבירים לשק זילוף עם צנטר דק דק

מחממים שמן בטיגון עמוק

מזלפים את הבצק בצורת ספירלה לתוך השמן, משתדלים שתצא לכם ספירלה לא חובה

גם אצלי לא יצא מדוייק

לאחר שמזהיב משני הצדדים מוציאים

מכינים את הסירופ לפני

מבשלים- עד הסמכה

כוס סוכר

כוס מים

קליפת תפוז

לאחר הטיגון טובלים בסירופ

ומגישים

פינוק מושחת

לחנוכה !

ממליצה

טעים באותו הרגע שמכינים

לא להכין מראש !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments