זנגולה הוא קינוח מהמטבח העיראקי .
זאת תערובת בצק שממש קל להכין אותה
אין צורך במיקסר
מערבבים הכל בקערה והבצק פשוט צריך לנוח , הוא מכיל מעט שמרים , הרבה נוזלים כי הוא מיועד לזילוף
הכנתי כמות לא גדולה
תוכלו להכפיל כמות
המצרכים –
250 גר קמח
חצי כפית אבקת אפייה
רבע כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
חצי כפית מלח
שקית סוכר וניל
ככוס וחצי מים
אופן ההכנה –
מערבבים את הקמח עם השמרים אבקת אפייה והסוכר
מוסיפים את סוכר וניל המים והמלח
מערבבים לתערובת חלקה ונוזלית .
מכסים ומניחים בצד כשעה
אחר כך מערבבים שוב ושוב שעה מנוחה .
התערובת כבר תוססת ומוכנה לזילוף
מעבירים לשק זילוף עם צנטר דק דק
מחממים שמן בטיגון עמוק
מזלפים את הבצק בצורת ספירלה לתוך השמן, משתדלים שתצא לכם ספירלה לא חובה
גם אצלי לא יצא מדוייק
לאחר שמזהיב משני הצדדים מוציאים
מכינים את הסירופ לפני
מבשלים- עד הסמכה
כוס סוכר
כוס מים
קליפת תפוז
לאחר הטיגון טובלים בסירופ
ומגישים
פינוק מושחת
לחנוכה !
ממליצה
טעים באותו הרגע שמכינים
לא להכין מראש !