זו הלביבה הכי טעימה של חנוכה – ובמינימום ספיגת שמן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אני מאוד אוהבת את הרכב הלביבה הזו

יש בה גם תפוחי אדמה וגם בטטה , יחד השילוב בין השניים,

יוצר לביבת לטקס מהממת .

הבטטה תורמת למתיקות מעודנת וגם רכות ויוצאת לביבה מאוד טעימה.

יש גם את הטריק של חצי בישול של תפוח האדמה – מה גורם ללביבות לספוג פחות שמן

בדוק !

יוצאות פשוט מושלם !

המצרכים –

4 תפוחי אדמה בינוניים

בטטה גדולה

3 ביצים

בצל קטן מגורד

או 2 בצלים ירוקים קצוצים דק

כף קמח תפוחי אדמה

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה –

מכניסים כל תפוח אדמה בנפרד למיקרו בפולסים של דקה וחצי  ועוד דקה.

תפוחי האדמה מתרככים ממש מעט. מניחים אותם על השיש להתקרר.

לאחר שהתקררו קולפים אותם . התהליך הזה גורם לכך שלא יהיו נוזלים בלביבות וכך גם לא יספג הרבה שמן לתוך הלביבה.

מגרדים את תפוחי האדמה ,הבצל והבטטה לתוך קערה.

מערבבים עם התבלינים והקמח.

מחממים שמן במחבת שטוחה.

יוצרים לביבות עגולות ומועכים מעט  , מניחים בשמן

מטגנים להזהבה משני הצדדי.

מניחים על נייר סופג .

מגישים חם וזוללים .

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments