
הכנתי דובשניות נהדרות לחג
הן טעימות קלות , ואפשר לארוז אותן בקופסה יפה ולתת מתנה לכל אורח!
אלה הדובשניות ממש בטעם של פעם.
בוחשים את התערובת אופים אפייה מהירה
ואז ציפוי של אבקת סוכר נהדר שאת הרעיון לקחתי מפיית העוגיות – ענבל המוכשרת.
ענבל הכינה דובשניות כל כך יפות שהייתי חייבת לנסות ולהכין עם הציפוי הנהדר הזה
מזהירה מראש – עוגייה מתוקה אך תמיד כיף להתחיל שנה חדשה עם משהו מתוק לנשמה …
מתכון לדובשניות הוא ממש ידידותי וקל
פרווה מתאים לכל ארוחה וחג
אם אינכם רוצים להכין את הציפוי המסוכר תוכלו לגלגל את הדובשניות לפני האפייה באבקת סוכר ואז לאפות
המצרכים –
ביצה
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
1/3 כוס דבש
2 כפות סילאן טבעי
כפית גדושה קינמון
רבע כפית ציפורן
גרידה מתפוז כפית לפחות
קורט מלח
200 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
רבע כפית סודה לשתיה
לציפוי-
כוס וחצי אבקת סוכר
כ- 3-4 כפות מים
2 כפות מיץ לימון
גרידה מהלימון
אופן ההכנה-
מערבבים בקערה את המרכיבים ממש לפי הסדר.
את הדבש שימו בכוס מידה של השמן ,כך לא ידבק לכם לכוס.
מערבבים את כל המרכיבים לבצק.
הוא יוצא טיפה דביק אך מתייצב אחרי כ-10 דקות מנוחה.
אני משמנת טיפה ממש את הידיים ומגלגלת כדורים קטנים.
יוצא מהתערובת הזו מגש מלא של תבנית תנור.
מניחה על גבי נייר אפייה .
מכניסה לתנור שחומם מראש על 165 מעלות אפייה 10 דקות
העוגיות משחימות ממש מעט .
בזמן שהעוגיות בתנור
מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ לימון ומים לתערובת נוזלית אך לא מידי ,
את המים מוסיפים בהדרגה ובטיפות עד שהסמיכות טובה ומצפה היטב את העוגייה,
אני גם הוספתי גרידה של לימון .
ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור מחכים 5 דקות לקירור קל, ואז אפשר לטבול את העוגיות בתערובת של אבקת הסוכר.
להניח על רשת ואז עודפי הציפוי יורדים למטה.
תהנו
עוגייה שווה לראש השנה ולחגים
ואפשר גם ללא ציפוי – לטבול באבקת סוכר לפני האפייה
מתכונים לראש השנה – חוברת מתכונים עולה בלחיצה כאן
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
מתנות קטנות האינסטגרם – מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף