הכנתי בצק שמרים ממש מופלא .
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
זה אחד הבצקים הטובים שאני אוהבת להכין בקיץ.
בצק שמרים קר.
הוא יוצא רך ונימוח הודות לשמנת החמוצה שבתוך הבצק .
זה בצק שמרים קר – חייב להיכנס למקרר ללילה לפחות .
אפשר להכין אותו יום או אפילו יומיים לפני ההכנה .
המילוי שהכנתי מילוי ממש טעים ומיוחד .
קצת חידוש מהמליות הרגילות.
מילוי קרם וניל וגבינה בטעם מלבי
את הבצק אני מכינה עם קמח פיצה שהוא המומלץ להכנת מאפי שמרים !
קמח פיצה מכיל כמות גבוהה של גלוטן. גלוטן הוא החלבון האחראי על התכונות האלסטיות של הבצק, המאפשרות לו להתנפח ולשמור על צורתו במהלך ההתפחה והאפייה. ולכן התוצאה – מאפי שמרים אווריריים וקלילים.
המצרכים לבצק –
600 גר’ קמח פיצה
25 גר’ שמרים טריים – או 10 גר’ יבשים
2 ביצים
100 גר’ חמאה
גביע שמנת חמוצה
כשליש כוס חלב או מים
1/3 כוס סוכר
חצי כפית מלח
שקית סוכר וניל
גרידה מלימון
מילוי –
כוס חלב
ביצה
3 כפות סוכר 45 גר’
2 כפות קורנפלור – 15 גר’
כפית מחית וניל
1-2 כף מי ורדים
כ- 200 גר’ גבינה לבנה מסוננת מנוזלים – או גבינת שמנת או ריקוטה .
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה –
לקערה המיקסר מכניסים את המצרכים ולשים את הבצק לישה ארוכה ואיטית.
הבצק רך ונעים למגע.
מעבירים לקופסה משומנת מעט ,מכסים ומתפיחים כשעה.
לאחר שהבצק תופח ,מורידים את הנפח מקפלים שוב לכדור סוגרים את הקופסה ומכניסים למקרר.
אני שמה לפחות 12 שעות – לילה או אפילו 24 שעות.
במקביל שמים אריזה אחת של גבינה לבנה 250 גר’ על גבי נייר סופג במסננת וקערה לניקוז הנוזלים . מכניסים גם כן לקירור של לילה לפחות.
המילוי –
מחממים חצי מהחלב עם הסוכר .
מוסיפים וניל .
בצלוחית נפרדת ממיסים את הקורנפלור בחלב הנותר ומוסיפים את הביצה.
טורפים היטב .
מורידים את החלב מהאש ומחכים כדקה שיתקרר.
מוסיפים תוך בחישה את התערובת עם הקורנפלור והביצה.
ממשיכים בבישול עד שהתערובת מסמיכה – כמובן שכל הזמו מערבבים עם מטריפה.
לאחר שנוצר קרם סמיך מורידים מהאש ומקררים היטב.
את הגבינה המסוננת מערבבים עם הסוכר.
מוסיפים את הגבינה לקרם הווניל ומוסיפים גם מי ורדים – לפי טעם אני שמתי 2 כפות.
מחלקים בצק ל-2
מרדדים למלבן גדול.
מורחים את הקרם בשכבה של ס”מ וחצי לפחות.
חותכים לרצועות ומגלגלים לשבלולים.
מניחים בתבנית .
מתפיחים כ- 40 דקות.
מכניסים לאפייה 180 מעלות 25-30 דקות.
מברישים את המאפים בריבת עלי ורדים מהולה בטיפונת מים רותחים.
אם אין ריבה, פשוט מכינים סירופ סוכר ושמים בתוכו טיפות של מים ורדים .
סירופ סוכר –
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים לבשל עד שמסמיך.
היי. תודה על המתכון. אשמח להצעות למילויים אחרים, אם אפשר. תודה. אתי