בסטליאן היא עוגת טורט שקדים בניחוח הדרים רכה ואוורירית .
עוגת הטורט של הטריפוליטאים.
אצלי היא קבוע כמעט כל שבוע .
במיוחד בעונת החורף כשפירות ההדרים זמינים וטריים.
כשאני רואה את סלסלת הלימונים הטריים עם הריח והארומה שלהם –
זאת העוגה שבא לי להכין .
מאוד קלה ופשוטה להכנה וגם הכי אוהבת אותה עם הקפה או התה.
בכל בית טריפוליטאי זו העוגה שעומדת על השיש .
סבתא הייתה מכינה אותה בסיר פלא, תמיד הייתה שם העוגה הזאת , מוכנה לאורח שיפתיע או סתם להתפנק בחורף עם התה החם.
את העוגה אני מכינה עם לימון טרי – אני מאוד אוהבת את השילוב של לימון ושקדים.
(אפשר להכין גם עם תפוז או לשלב את שניהם).
העוגה היא פרווה ומאוד מתאימה לקינוח ארוחות השבת .
איך מכינים עוגת בסטליאן – טורט שקדים והדרים מהמטבח הטריפוליטאי ?
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
תבנית גדולה 26 או סיר פלא או 2 תבניות אינגליש קייק גדולות
עוגת בסטליאן המצרכים –
5 ביצים מופרדות
כוס עד כוס ורבע סוכר
שקית וניל
1/3 כוס מיץ לימון טרי/מיץ תפוזים
3 כפות מים
1/2 כוס שמן
גרידה מלימון/ תפוז
כוס קמח + 2 כפות
קורט מלח
כפית אבקת אפייה
כוס שקדים טחונים (קמח שקדים)
כף תמצית שקדים
2 כפות רוזטה(לא חובה)
לציפוי – לא חובה אבל מוסיף אקסטרא טעם.
120 גר’ אבקת סוכר
1/4 כוס רוזטה (או ת. שקדים עם מעט מים)
גרידה מלימון
כף מיץ לימון
שקדים פרוסים
הכנת העוגה –
מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
בקערה נוספת טורפים את החלמונים עם השמן,הלימון,מים, וניל,גרידת לימון,ת. שקדים ורוזטה.
מערבבים את היבשים ומשלבים לחלמונים.
מקפלים את תערובת החלבונים לתערובת החלמונים.
מערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת – מומלץ לרפד תחתית התבנית בנייר אפייה.
מכניסים את העוגה לתנור מחומם על 175 כ- 45 דקות.
לאחר שהעוגה התקררה מכינים את הציפוי.
הציפוי צריך להיות נוזלי אך לא מידי שאפשר יהיה למרוח ולזלף מעל
אחרי הזילוף הוא מתקשה.
מצפים את העוגה ומקשטים בשבבי שקדים מולבנים.
אם לא רוצים ציפוי אפשר לקשט באבקת סוכר !
עוגה מהממת – רכה ואוורירית עם טעמים נפלאים !
בסטליאן עוגת טורט שקדים והדרים מהמטבח הטריפוליטאי ,
עוגה מעולה לפינוק ולארוחות השבת !
כאן מתכונים נוספים מהמטבח הטריפוליטאי שלי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
חזרה לדף הראשי !
ואם אתם מכינים משהו מהבלוג – אל תשכחו לשלוח תמונה
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים מקבלים ישר לנייד
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “