בורקס שבלולים מהמם מבצק עלים -בורקס תרד וגבינות טובות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בורקס שעשוי מבצק עלים טוב הוא בורקס הכי מוצלח בעיני.

אז הכנתי השבוע תבנית של שבלולים כזו נהדרת

לאורחים שלי שהיה להם ממש טעים .

אפשר להכין את הבצק לבד

או להשתמש בבצק עלים על בסיס חמאה שהוא הכי טעים לבורקס כזה חלבי.

לדעתי המלית הזאת היא מלית מנצחת

אין אחד שלא אוהב

אם לא אוהבים תרד אפשר להכין רק עם הגבינות .

המצרכים –

חבילה בצק עלים חמאה (או בצק בייתי)

למילוי-

300 גר’ גבינה צפתית טובה

300 גר’ גבינה למאפים (גבינה לבנה יבשה שאפשר לסנן מגבינה לבנה רגילה , או כל גבינה אחרת כמו טוב טעם , כנען , ריקוטה)

200 גר’ בולגרית או פטה

חצי כוס גבינה צהובה גאודה או קצ’יקבל או רגילה או מוצרלה

ביצה

קופסה גדולה של תרד

אופן ההכנה-

חולטים את התרד במים רותחים.

מסננים וקוצצים דק.

מעבירים לקערה .

מפוררים לתוכה את הצפתית והפטה .

מוסיפים את הגבינות האחרות והביצה.

פותחים את הבצק

מניחים בקצה של הבצק מהמלית שורה.

מגלגלים את הבצק ומהדקים מעל המלית.  חותכים עם סכין את הבצק.

אפשר לחתוך מראש את הבצק לרוחב , לרצועות של 5-6 ס”מ .

את הגלילה שהתקבלה מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה.

אפייה על 180 מעלות עד שמזהיב היטב זה לוקח כחצי שעה או 40 דקות תלוי בתנור ובחוזק שלו.

ניתן גם למרוח בביצה לפני האפייה – לא חובה.

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments