עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
בורקס מעלי פילו מלא בגבינה בצורה מפותלת קריספי מתפצפץ בפה.
מכינים בבית ממש בקלי קלות.
מגש כזה לשבת בבוקר זה בהחלט פינוק משפחתי וכיף גדול.
להכנת בורקס הגבינה עדיף להשתמש ולערבב כמה סוגי גבינות .
תוכלו להשתמש בגבינות דומות שיש לכם במקרר
אז,
איך מכינים בורקס גבינה תורכי כמו בשוק לוינסקי ?
המצרכים –
אריזה עלי פילו שמרית (מצוננים במקרר אין צורך בהפשרה – הכי נוחים לעבודה )
250 גר’ גבינה כמו טבורוג או טוב טעם או כנען (או חצי קילו גבינה לבנה רגילה שסוחטים לה נוזלים) כאן תוכלו לגלוש למתכון הכנת גבינות בבית
150 גר’ גבינה צפתית/בולגרית/חמד – מה שיש מפוררת
100 גר’ קצ’קבל או גבינה צהובה/מוצרלה/גאודה מגורדת
ביצה
כף גדושה קמח
כ- 70 גר’ חמאה מומסת למריחה על העלים או ספרי שמן
או שמן זית
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
אופן ההכנה –
- מכינים תבנית משומנת אפשר לרפד בנייר אפייה משומן.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מכינים את תערובת הגבינה – מכניסים את כל המצרכים לקערה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוציאים את עלי הפילו מהחבילה ומניחים עליהם מגבת
- לוקחים עלה אחד ומורחים בחמאה – מצמידים לו עוד עלה וגם אותו מורחים בחמאה.
- מניחים מלית גבינה בנדיבות בקצה העלים ומגלגלים לכרוכית.
- יוצרים צורת שבלול ומניחים בתבנית.
- כך עושים עם העלים הבאים בתור וכל פעם מניחים את הכרוכית שיצרנו בצורת מפותלת בהמשך לכרוכית הקודמת.
- כך נוצר בורקס אחד גדול מפותל- איך הכנתי תוכלו לראות בסירטון המצורף למטה.
- את שארית החמאה או ספרי שמן למרוח מעל המאפה טרם כניסתו לתנור.
- מכניסים לאפייה של כחצי שעה
- מגישים חם ישירות לשולחן
- ביס טעים בצק במלית גבינה שמתפצפץ בפה
חלום של מאפה וממש קל להכנה !
שבת בבוקר תהיה ממש מפנקת עם בורקס כזה
אוהבים בורקס ?
כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני הבורקס שלי
פשטידות ומלוחים – כל המתכונים
עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
Subscribe
Login
0 Comments