בוריקיטס גבינה מבצק פריך נפלא שנמס בפה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי במוצ”ש בוריקיטס חלום

בצק פריך נהדר ומלית מופלאה

פשוט ביס פריך מהסרטים

כדאי ומומלץ להכין כשבאים אליכם אורחים ממש בהפתעה .

מוציאים גבינות שיש בבית ומכינים בקלות בצק פריך נהדר, שכיף ונעים לעבוד איתו.

זה למעשה בצק שק”ם הידוע רק שהמרגרינה הוחלפה בחמאה

המצרכים –

200 גר’ חמאה

כ- 2 וחצי כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

200 מ”ל גביע שמנת חמוצה (אפשר כתחליף גם יוגורט יווני או רגיל )

חצי כפית מלח

כפית סוכר (לא חובה )

המילוי –

250 גר’ גבינה צפתית מפוררת

(אם אין צפתית אפשר – בולגרית או פטה)

חצי גביע קוטג’

חצי כוס גבינת קצ’קבל או צהובה מגורדת

מעט פלפל שחור

ביצה

שומשום

אופן ההכנה –

את הבצק מכינים ביד או במעבד מזון .

מערבבים קמח עם חמאה לפירורים , מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לבצק חלק.

עוטפים ושמים במקרר לפחות חצי שעה אפשר גם יותר .

את התערובת מערבבים היטב , הביצה מקשקשים – משאירים חצי ממנה למרוח למעלה ואת החצי השני שמים בתוך המלית של הגבינה.

 

פותחים את הבצק על משטח מקומח היטב לעובי די דק.

קורצים עיגולים לפי הגודל הרצוי .

שמים כפית מהמלית וסוגרים לחצי ירח.

אפשר להדק עם מזלג או לסגור יפה

מורחים ביצה ומפזרים קצת שומשום.

אופים בתנור 170 מעלות כחצי שעה או עד ששחום היטב.

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments