בורקיטס משגעים ופריכים עם מלית גבינה פשוט תענוג של מאפה.
ממש בקלות ובזריזות. אין צורך בהכנות מראש רק לשלוף גבינות לערבב
ואז להכין בצק מהיר
ללא חמאה או מרגרינות כמובן
עם שמן זית יוצא מוצלח ביותר !
בצק ספידי מהיר הכנה – מכינים וישר אפשר לרדד ולאפות
והטעם ביס גן עדן
המצרכים –
לבצק –
2 כוסות קמח
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
חצי כוס מים רותחים
לתערובת גבינות למילוי-
150 גר’ גבינה צפתית/אפשר בולגרית/פטה מה שיש
150 גר’ גבינת קצ’קבל/גאודה/צהובה מגורדת
חצי גביע גבינה לבנה (כ- 3 כפות גדושות)
כף קמח
הוספתי לגבינה גם בצל ירוק חתוך וזיתים חתוכים דק.
ביצה
שומשום לזרייה
אופן ההכנה –
מכינים את הבצק – מערבבים יחד את המרכיבים ומקבלים בצק חלק וגמיש נעים לעבודה .
מניחים בצק בצד ובינתיים מערבבים את תערובת הגבינה.
שמים יחד הכל בקערה , מפוררים את הגבינות הקשות ומערבבים הכל יחד כולל תוספות.
טורפים את הביצה ,משאירים כ-2 כפות להברשה מעל המאפים
ואת השאר מכניסים לתוך תערובת הגבינות.
פותחים את הבצק למלבן גדול ,מקמחים מעט מתחת לבצק .
קורצים עיגולים לגודל הרצוי .
ממלאים כפית גדושה גבינה וסוגרים לצורת חצי ירח.
אפשר לסגור בצורה יפה כמו שאני סגרתי או פשוט להדק עם מזלג .
מניחים על נייר אפייה.
מברישים את המאפים בביצה וזורים שומשום מעל.
מכניסים לאפייה של כחצי שעה.
מגישים חם !
חוברת מתכונים לשבועות – לוחצים כאן לקבלת החוברת
פשטידות ומלוחים
רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?
מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ
הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
למה לא לכתוב באיזה כמות מדובר שייצא …מה המעלות שצריך לחמם את התנור …
תודה. קמח תופח או קמח רגיל? כי לא רשום שמרים או אבקת אפייה