
פוקצ’ות זה הבסיס לאירוח בשבועות ובכלל בכל אירוח .
אי אפשר לעמוד בפיתוי של לחם רך ומלא בועות אוויר בטעם כל כך מיוחד.
את הפוקצ’ות אפשר לגוון עם כל מיני תוספות או אפילו להשאיר כך רק עם שמן זית ומעט מלח גס .
פוקאצ’ה היא לחם שטוח איטלקי שמיוחד ואהוב בזכות המרקם האוורירי שלו והטעם העשיר. המתכון הזה מדגיש את הטכניקות להשגת כיסי אוויר גדולים ויפים, שהם סימן ההיכר של פוקאצ’ה מוצלחת.
משתפת מתכון מושלם לפוקצ’ות נהדרות
רק ממליצה להכין את הבצק יום לפני .
כך הן יוצאות הרבה יותר טעימות ורכות .
כשהבצק יושב לילה במקרר לפחות .
התפחה ארוכה במקרר מפתחת את הטעם של הפוקאצ’ה ויוצרת כיסי אוויר גדולים.
טיפים:
- קמח: השתמשו בקמח לחם חזק (עם אחוז חלבון גבוה) לקבלת מרקם אוורירי וכיסי אוויר גדולים.
- התפחה: התפחה ארוכה במקרר היא המפתח לפוקאצ’ה מוצלחת.
- שמן זית: אל תתקמצנו על שמן הזית! הוא נותן לפוקאצ’ה את הטעם והמרקם הייחודיים שלה.
- עבודה עדינה: היו עדינים עם הבצק כדי לא להוציא את האוויר.
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
קילו קמח פיצה /לחם/מניטובה
800 גרם מים קרים
40 גרם שמרים טריים או 15 גרם יבשים
20 גרם מלח
כף סוכר (לא חובה)
5 כפות שמן זית
תוספות מעל הפוקצ’ות – עשבי תיבול – רוזמרין
,בזיליקום טרי ,תימין ,אורגנו
עגבניות שרי , בצל,זיתים
גרעינים מעורבים -פשתן,שומשום,חמניה,קצח
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר מניחים נוזלים מערבבים עם שמרים .
מוסיפים את הקמח ומתחילים בלישה .
מוסיפים שאר החומרים והשמן בהדרגה.
לשים 10 דקות לבצק חלק גמיש ודביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת.
מכסים בניילון.
נותנים לבצק מנוחה קצרה והתפחה של חצי שעה.
לשים מעט ומכסים את הקערה .
שמים במקרר להתפחה ארוכה של מינימום 12 שעות , עד 24 שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר .
נותנים לו לנוח כחצי שעה.
משמנים נייר אפייה במעט שמן זית .
חותכים את הבצק ל-4-5 חתיכות
מעגלים בעדינות ומניחים 10 דקות למנוחה.
פותחים בעזרת הידיים כל כדור לצורת פוקצ’ה מאורכת על תבנית האפייה.
יוצרים גומות עם אצבעות הידיים.
מורחים בשמן זית , מקשטים בתוספות שאוהבים .אפשר גם ירקות צלויים בתנור כמו פלפלים ,זוקיני וכו’. אפשר להבריש בשמן זית עם שום כתוש וירק.
מכסים את התבנית במגבת לחה ומתפיחים עוד כחצי שעה.
מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
אופים את הפוקאצ’ות במשך 20-25 דקות,
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני שפורסים ומגישים.
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “