
הכנתי השבוע אורז עם מלא ירקות – (למעשה מה שהיה במקרר)
יצא אורז פשוט נפלא .
השילוב של כל הירקות עם מלא טעמים יחד עם אורז
יצא מדהים , האורז מקבל את הטעמים ויוצא רך וטעים
הקפידו לטגן ולצלות היטב את הירקות לפני הכנסת האורז,
כך יתקבלו כל הטעמים הטובים של הירקות לתוך התבשיל.
המצרכים-
כוס וחצי אורז יסמין או בסמטי
רבע כרוב ירוק
פלפל אדום/כתום
בצל קצוץ
כרישה חתיכה גדולה קצוצה
חופן פטריות טריות קצוצות
גזר
2 ענפי סלרי פרוסים דק
מלח ,פלפל שחור
רבע כפית בזיליקום יבש או חופן שמיר קצוץ – מה שאתם אוהבים
אפשר עוד תבלינים מה שבא לכם
(כורכום,כמון)
חופן אטריות דקות (הוספתי אבל לא חובה)
אופן ההכנה –
את האורז אני משרה רבע שעה ושוטפת היטב במים ומסננת.
מתחילים בטיגון של הבצל והכרישה יחד עם הסלרי.
חותכים לקוביות – גזר, פלפל , כרוב ופטריות.
מוסיפים את הירקות וממשיכים לטגן את כל הירקות היטב.
מוסיפים את האורז והאטריות עוד 2-3 דקות ערבוב.
ואז מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי וקצת מעל.
מתבלים בתבלינים.
לאחר שהכל רותח מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ- 30-40 דקות על אש ממש ממש נמוכה.
בתאבון
חג שמח