זוכרים את האורז המטוגן והמוקפץ שהיו מגישים במסעדות סיניות של פעם?
המסעדות האלה לצערי כבר לא קיימות ,הן נסגרו אחת אחרי השנייה.
את האורז המוקפץ שתמיד הגישו במסעדות , עם הביצה והירקות אני ממש אוהבת להכין.
בעיקר אם נשאר לי אורז לבן פשוט שבישלתי יום קודם.
למחרת הופך לאורז עשיר טעים
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
כ- 3 כוסות אורז לבן מבושל (אורז שכבר בושל לא משנה איזה סוג )
בצל
פלפל אדום או צהוב או ירוק חתוך לקוביות קטנות
גזר חתוך לקוביות קטנות
רבע כרוב ירוק פרוס דק
פלפל ירוק חריף (אפשר לא חובה לפי טעם כמה פרוסות )
3 כפות רוטב סויה
מלח
פלפל שחור
2 ביצים
אופן ההכנה –
אורז אם אין לכם אורז מבושל תכינו כך-
לבשל כוס אורז עם 2 כוסות מים מעט מלח וכף שמן עד שהאורז מוכן ומבושל.
לקרר אותו היטב .
לחתוך ולקצוץ את הירוקת לפני שמתחילים.
לחמם שם במחבת גדולה או ווק.
להקפיץ תחילה את הבצל, לאחר שהוא מזהיב להוסיף את הירקות לפי הסדר ולהקפיץ מספר דקות .
את הביצים לקשקש בצלחת ולטגן אותם כמו שמכינים ביצה מקושקשת .
אחרי שהכל מוכן מאחדים בין כל המרכיבים.
מוסיפים את האורז לירקות ומקפיצים אותו כמה דקות עד שיטוגן היטב.
לבסוף מוסיפים את הביצה המקושקשת .
מערבבים היטב ומגישים.
למעלה לפזר שומשום קלוי. אפשר גם בצל ירוק
בתאבון
מתנות קטנות האינסטגרם – מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתכונים מהמטבח הצמחוני כאן