תקשיבו זה נדיר ! סיגרים ממולאים שקדים מבצק פילו ללא טיגון

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

תקשיבו הסיגרים האלה פשוט נדירים !

סיגרים ממולאים שקדים מבצק פילו ללא טיגון

מאפים קטנים ומטריפים.

נשאר לי מפסח קמח שקדים שקניתי בכמות גדולה לעוגות.

פתחתי בצק פילו והכנתי סיגרים מופלאים .

מלית שמזכירה בטעמה מרציפן , אחד הדברים שאני הכי אוהבת .

הכנה ממש קלה , ללא טיגון כי ממש אין צורך ,

זה הרבה יותר טעים וקראנצ’י עם בצק פילו אפוי.

נשמר בקופסה אטומה ממש כמו עוגיות פריכות.

המצרכים-

בצק פילו שמרית אריזה

50 גרם חמאה מומסת או שמן

300 גרם קמח שקדים (שקדים טחונים דק) 3 כוסות

3/4 כוס סוכר

2 כפות ת.שקדים

כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל

ביצה +חלבון

כף גדושה חמאת שקדים (יש בכל סופר)

אם אין אפשר להחליף ב- 2 כפות שמן/חמאה או טחינה.

גרידה מלימון שלם

2-3 כפות מיץ לימון טרי

 

 

 

אופן ההכנה-

מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה זה יוצא מוצק ממש כמו בצק מרציפן.

מחלקים לכדורים קטנים משקל של בערך 13-15 גרם .

יוצרים גליל קטן מכל כדור .

פותחים את עלי הפילו

מכל עלה פילו אחד מכינים 3 סיגרים.

מוציאים עלה אחד ומורחים בחמאה.

מחלקים את העלה ל- 3

על כל חלק מניחים בקצה גליל מרציפן.

מגלגלים לסיגר ומניחים על נייר אפיה בתבנית תנור גדולה.

כך עושים עם שאר הבצק .

אופים על 165 כחצי שעה או עד שרואים שהסיגרים מזהיבים היטב.

בוזקים אבקת סוכר ומגישים

ממש קל להכין והתוצאה מושלמת !

תוכלו לראות את כל ההכנה למטה בסרטון

 

מתנות קטנות האינסטגרם 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

 

Subscribe
Notify of
6 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
חני
8 months ago

הי, הכנתי לששבת ויצא מווושלם….
כל המשפחה התחילה לריב על זה
פשוט נחטף
תודה לך!
אכין בעז”ה עוד פעם

צירה
1 year ago

היי, האם ניתן להכין גם עם בצ׳ק עלים? תודה

צירה
1 year ago

האם ניתן להכין גם עם בצק עלים? תודה

ענבל
2 years ago

הטעם של המלית הוא כמו מרציפן?

הדס
2 years ago

האם ניתן להכין המילוי ללא ביצה לטבעונים שבמשפ?