תבשיל חגיגי של צוואר טלה ברוטב בצלים ושזיפים.
הבשר יוצא רך עסיסי פשוט מופלא.
מתאים לארוחות חגיגיות ורושם.
שולחן פסח מושלם עם תבשיל טלה.
המתכון מצריך בעיקר – קנייה של בשר טלה טרי איכותי שעושה את רוב העבודה.
הטעם פשוט מושלם – לכל אוהבי הטלה.
מה צריך כדי להכין תבשיל של צוואר טלה בצל ושזיפים ?
לסיר משפחתי –
קילו עד קילו וחצי צוואר טלה פרוס
2 בצלים גדולים פרוסים
3-4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
10 שזיפים מיובשים מגולענים
חופן בצלי שאלוט או בצלים קטנים
תבלינים לפי טעם אישי, אין צורך להעמיס בתבלינים – הטלה הוא תבלין בעצמו !
מעט קינמון
אגוז מוסקט
אפשר כפית בהרט
מעט שבבי צ’ילי
מלח ופלפל שחור בנדיבות
איך מכינים תבשיל של צוואר טלה בצל ושזיפים ?
בסיר רחב שאפשר להכניס גם לתנור, מניחים 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבשר היטב .
משלבים את הבצל הקצוץ.
מטגנים מספר דקות ומוסיפים את השזיפים ותפוחי האדמה.
מוסיפים מים ותבלינים ואת השאלוטים.
לאחר שהתבשיל רותח, מעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעה.
מחממים תנור 180 מעלות ומעבירים את הסיר לאפייה של עוד כשעתיים.
מוכן !
תבשיל צוואר טלה מושלם !
תבשיל של צוואר טלה בצל ושזיפים , תכינו שווה !
חג שמח !