תבשיל חגיגי בסיגנון ביף בורגיניון הצרפתי.
סיר יציקה כבד, בשר איכותי ,יין וירקות שורש ויש לכם תבשיל שהוא מעדן.
תבשיל עשיר שמתאים להכנה גם בחגים.
הוא פשוט להכנה, טעים ומרשים.
המצרכים –
קילו וחצי בשר טרי אוסובוקו ושפונדרה
עצמות בקר
2 בצלים קצוצים גס
2 גזרים חתוכים גס
גזרים צבעוניים מוסיפים צבע ויופי (לא חובה )
2 תפוחי אדמה קוביות גדולות
בטטה גדולה
קולורבי
6-10 שיני שום חצויות
2 כוסות יין אדום יבש ואיכותי
1/4 כוס חומץ בלסמי
2 כפות סילאן
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט קמח לקימוח הבשר או קמח תפוחי אדמה בפסח
צרור ענפי טימין טרי
שמן זית
בואו להכין תבשיל מרשים ויוקרתי , ומאוד חגיגי –
מתחילים עם הבשר – ממליחים ומפלפלים מעט ומקמחים את הבשר מכל צידיו.
מחממים את הסיר היטב עם 2-3 כפות שמן זית .
משלבים את הבשר וסוגרים אותו כ-2 דקות מכל צד.
מוציאים ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל הקצוץ ומשלבים בחזרה את הבשר שיני השום והטימין.
מערבבים מעט ומוסיפים את היין והחומץ הבלסמי. מוסיפים ככוס מים.
סוגרים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעתיים.
במהלך הבישול בודקים אם חסר נוזלים אפשר להוסיף יין או מים.
לאחר שעתיים משלבים את הירקות לסיר .
ממשיכים לבשל עוד כשעה וחצי .
בודקים אם הבשר מוכן ורך, סוגרים את הסיר.
מגישים למרכז השולחן וחוגגים 🙂
בתאבון ושיהיה חג שמח !
זהו אותו תבשיל שהוספתי לו גם פטריות טריות
וכאן קדרה בשילוב בשר טלה
תודה
נראה מעולה! אני מכינה לשבת. אבל מתי אמורים לשלב את הסילאן?