תבשיל פריקה עשיר בירקות קליל טעים ובריא

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

תבשיל מופלא וטעים של פריקה בשילוב ירקות

תבשיל שממש קל להכין.

מעשירים את הארוחות שלנו בעוד תבשיל חדשני,טעים וצבעוני.

דגן עשיר + ירקות – אין ארוחה יותר טובה מזו – גם טעים גם בריא.

פריקה / פריקי  היא חיטה ירוקה מעושנת , הקטיף שלה מוקדם מקטיף החיטה לכן היא נשארת ירוקה ומכילה כמות גדולה יותר של רכיבים תזונתיים מכל דגן אחר.

פריקה ידועה בעיקר מהשימוש במטבח הערבי, ולאחרונה מרבים לראות אותה על המסך בהמון תוכניות בישול.

טעמה מיוחד יותר מטעם החיטה הרגילה.

אפשר להשיג את הפריקה בכל חנות תבלינים .

אני משרה את הפריקה לפחות כשעה לפני הבישול כך מקצר לי את זמן הבישול.

תבשיל פריקה עשיר בירקות קליל טעים ובריא – איך מכינים ?

המצרכים-

כ- 3/4  כוס פריקה

בצל קצוץ

חצי כרשה בינונית קצוצה

קולורבי חתוך לקוביות

חצי בטטה קוביות קטנות /או דלורית

גזר חתוך לקוביות קטנות

מלח, פלפל שחור

מעט נענע יבשה

תוכלו לשלב עוד עשבי תיבול ותבלינים שאתם אוהבים.

אופן הכנה –

  • מניחים את הפריקה להשרייה כשעה לפחות במים.
  • מחממים מים בסיר כמו לפסטה ומבשלים את הפריקה עד לריכוך (בערך חצי שעה)
  • במחבת רחבה מטגנים בשמן זית בצל ,וכרשה להזהבה קלה.

  • משלבים את קוביות הירקות ומאדים תוך כדי בחישה כרבע שעה. הירקות מתרככים לא יותר מידי.
  • משלבים לתוך הירקות את הפריקה המבושלת.

  • מוסיפים 2-3 כפות מים ומתבלים בתבלינם.
  • מכסים עם מכסה ומבשלים עוד כ- 10 דקות על אש נמוכה .

תבשיל פריקי מופלא וקליל להכנה – ממש כדאי ושווה להכין !

מתכונים מהירים וקלים זה כאן 

טבעוני – כל המתכונים 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי  מתכונים ישירות לנייד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 מתנות קטנות האינסטגרם 

תגובות

תגובות