תבשיל עוף עם שעועית ירוקה – כל ביס הוא אושר

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

זה תבשיל עוף מבית סבתא , כל ביס הוא אושר .

טעים וכייפי שקשה להיפרד מהצלחת

סיר שמשמח את כל המשפחה .

בתוך התבשיל שמתי גם קניידלך קטנים שמוסיפים עוד טעם וזו ממש

תוספת שמשדרגת את הטעם .

המצרכים-

3 כרעיים של עוף חצויים

בצל

3 שיני שום כתשות

4-5 קוביות בטטה או דלעת

גזר פרוס גס

רבע פלפל אדום קטן

1-2 תפוח אדמה חתוך לקוביות

שני חופנים גדולים שעועית ירוקה טרייה או קפואה (כ- 2 כוסות )

כף גדושה רסק עגבניות מרוכז

כפית פפריקה מתוקה

מעט צ’ילי גרוס לחריפות

מלח

פלפל שחור

רבע כפית כמון

לקניידלך-

ביצה

חצי כוס מים רותחים

3 כפות שמן זית

רבע כפית מלח

שום אחד כתוש

מעט פלפל שחור

חצי כוס קמח מצה

קורט אבקת אפייה

אופן ההכנה –

בסיר רחב מטגנים את הבצל  הקצוץ.

מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים משני הצדדים היטב.

לאחר שהעוף צרוב מוסיפים תפוחי אדמה ,בטטה ,פלפל וגזר.

מטגנים עוד 2-3 דקות ומוסיפים שום, תבלינים רסק וכוס מים.

לאחר שהתבשיל רותח מוסיפים עוד כוס מים רותחים .

מכסים ומעבירים לבישול על אש יותר נמוכה.

בינתיים מכינים קניידלך.

מערבבים יחד מים עם שמן ומוסיפים את הקמח אבקת אפייה תבלינים ואחר כך את הביצה.

מערבבים לתערובת אחידה.

לאחר בישול של כחצי שעה מגלגלים כדורים גדולים ומכניסים לבישול

מוסיפים גם את השעועית הירוקה וממשיכים בבישול עוד כ 40-30 דקות, עד שהרוטב מצטמצם והעוף רך.

מגישים לשולחן עם חלה טרייה או קוסקוס

זה נפלא

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

 

עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 מתנות קטנות האינסטגרם  – מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments