תבשיל כוסמת עם עוד כמה מרכיבים שיוצרים תוספת נהדרת לארוחת הצהריים – קצת שינוי מאורז ,פירה או פתיתים.
ממש קל להכין – טעים ובריא – כי לכוסמת יש כמה ערכים תזונתיים בריאים ולכן כדאי להכין !
ממליצה ממש להכניס אותה לתפריט שלכם לפחות פעם בשבוע !
אם לא בא לכם כוסמת תוכלו להחליף בבורגול גס,קינואה או גריסים.
המצרכים-
3/4 כוס כוסמת/חומה או ירוקה – לא משנה מה שאתם אוהבים -הירוקה יותר ניטרלית בטעם.
בצל גדול
גזר גדול
תפוח אדמה
שמיר קצוץ- או כל ירוק אחר שאתם אוהבים
תבשיל כוסמת – קליל וטעים
אופן ההכנה –
משרים את הכוסמת במים כחצי שעה
ואז מבשלים אותה מים עד לריכוך זה בערך 15 דקות. מסננים.
במחבת רחבה עדיף מטפלון -מחממים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים בצל , מוסיפים קוביות קטנות של גזר ותפוחי אדמה. ממשיכים לטגן ומערבבים עד שהכל מתקרמל ומזהיב יפה ותפוחי האדמה והגזר מתרככים.
מוסיפים את הכוסמת – מתבלים במלח ופלפל שחור.
ממשיכים לערבב 2-3 דקות ואז סוגרים את האש.
מוסיפים את השמיר מערבבים היטב ומגישים.
מתכונים מהירים וקלים
מתכונים לארוחות השבת
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
*כוסמת כשרה לפסח לאוכלי קיטניות