זה תבשיל שאני מכינה כמעט כל שבוע.
בורגול בתוספת של ירקות תמיד כיף וטעים לאכול
גם בתור תוספת וגם בתור מנה צמחונית טעימה ומשביעה.
אני משתמשת בבורגול גס למנה הזו זה הכי מתאים.
קצת על בורגול ומה הוא מכיל –
בורגול הוא בעצם גרגרי חיטה מבושלת, שיובשה ונגרסה.
מידת הגריסה היא שקובעת את עובי הגרגירים-
יש בורגול גס, בינוני או דק (המוכר בשם גרישה).
מאוד קל להכין בורגול – הסוג הדק לא צריך בישול אלה השרייה בלבד.
את הסוג העבה מבשלים ממש כמו אורז.
בורגול עשיר בסיבים תזונתיים החשובים לבריאות ותקינות מערכת העיכול ,
מכיל חלבון, מגנזיום סידן וסדרה של ויטמינים מסוג B,
דל שומן ולא עשיר מדי בקלוריות
המצרכים-
כוס בורגול גס
בצל
חצי פלפל אדום חתוך לקוביות
גזר מגורד גס
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
מעט כורכום
מעט כמון
אופן ההכנה –
מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה .
מוסיפים את הירוקות ומקפיצים מעט .
מוסיפים תבלינים ואת הבורגול .
מוסיפים מים רק עד כיסוי .
לאחר שרותח מעבירים לאש נמוכה בישול של כ- 20 דקות.
נותנים לתבשיל לנוח 10 דקות לפני שמגישים.
מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים
יוצא מעולה ממש אחד אחד.
וטעים מאודד.
לוחצים כאן ומקבלים – כל המתכונים מטבח צמחוני
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !