הכנתי השבוע שניצלים עם ספגטי – נכון שזה שילוב מושלם !
אך לגמרי בצורה שונה עם טעמים אחרים.
ממש בקלות תוך חצי שעה עמד הסיר המושלם הזה .
אלה המתכונים שאני מכינה בקיץ בחום הגדול.
כמובן
בלי טיגונים מיותרים השניצלים בתנור ומיד אחר כך מוכנסים לרוטב אסייאתי טעים
יחד עם ספגטי מקרוני זה יוצא חלום
המצרכים –
חצי קילו חזה עוף פרוס לרצועות או פילה עוף
כף קורנפלור
ביצה
כף סויה
מעט מלח פלפל שחור גרוס
חצי חבילה ספגטי עבה -מקרוני- אפשר גם רגיל או נודלס
לרוטב –
3 שיני שום כתושות
חצי בצל קצוץ דק דק
פלפל חריף פרוס
פלפל אדום חתוך לקוביות
גזר חתוך דק דק לקוביות קטנות
רבע כוס סויה
רבע כוס טריאקי
רבע כוס רוטב צ’ילי מתוק
כף קטשופ
כף דבש/סילאן
פלפל שחור גרוס
מעט מיץ מלימון
מים בערך כוס
להגשה בצל ירוק טרי פרוס
שומשום בנדיבות
אופן ההכנה –
מערבבים רצועות חזה עוף עם ביצה,קורנפלור ותבלינים.
טובלים בפירורי לחם .
משמנים נייר אפיה בשמן זית
מניחים את רצועות העוף ומזלפים או בספריי מעט שמן למעלה.
מכניסים לאפייה 190 מעלות 10 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב ומבשלים את הספגטי- במים רותחים עד שמוכן.
הרוטב –
בסיר רח מטגנים ב-2 כפו שמן את הבצל והשום.- על אש אל גבוהה כדי שלא ישרף.
מוסיפים גזר,פלפלים ומערבבים היטב.
מוסיפים רטבים ותבלינים ומים.
מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות שיסמיך מעט.
מוסיפים לתוך הרוטב את רצועות השניצל מערבבים טוב ומוסיפים גם את הספגטי המבושל .
ערבוב נוסף עד שהכל מצופה ברוטב.
אפשר להוסיף עוד טיפונת מים.או רוטב סויה.
מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים לשולחן.
ארוחה מהממת בקלי קלות.