המחשבה הייתה להכין שטרודל מבצק פריך ואיכשהו הוא הפך לבצק שמרים קליל.
המלית נטו אגוזים ודבש פשוט מצוינת ומשתלבת נהדר עם הבצק .
את העוגה אפשר להכין גם כפרווה – פשוט את החמאה מחליפים בשמן.
המצרכים לבצק – 2 שטרודלים
רבע קילו קמח (250 גר’)
חצי כפית שמרים יבשים
2 כפות דבש
ביצה
100 גר’ חמאה או 1/4 כוס שמן
חצי כוס חלב/מים
קורט מלח
גרדת לימון
המלית אגוזים-
100 גר’ אגוזי מלך גרוסים
100 גר’ שקדים טחונים
100 גר’ אגוזי לוז קלויים טחונים גס
כוס דבש
גרידה מלימון שלם
3 כפות חמאה/שמן
הכנת הבצק-
בקערה מניחים שמרים דבש ומים.
לאחר תפיחה קלה משלבים את שאר המרכיבים ולשים לבצק רך וחלק.
מניחים בצד מכוסה להתפחה של כחצי שעה.
הבצק לא תופח הרבה.
מכינים את המלית-
בקערה מניחים את כל סוגי האגוזים מוסיפים את שאר המרכיבים ומאחדים לתערובת אחידה.
מחלקים את הבצק ל- 2
מרדדים לעלה דק מאוד
מורחים מחצית מהמלית על כל הבצק.
מגלגלים לכרוכית.
מניחים על נייר אפייה
מתפיחים כ – 20 דקות
מורחים בביצה טרופה עם כפית דבש.
מכניסים לתנור מחומם על 175 מעלות כחצי שעה .
מגישים פרוסה לצלחת ומזלפים בדבש – זה מושלם 🙂
שנה טובה ומתוקה מלאה אור ואהבה !