שטולן – Stollen הוא מאפה מיוחד שמכינים ברחבי העולם בחג המולד .
במקור זהו מאפה גרמני , אך מכינים אותו בכל מקום בעולם.
מידי שנה אני נתקלת בתמונות של המאפה הנפלא הזה ברשת.
לחם שמרים עשיר בפירות יבשים ואגוזים ובתוכו מוחבא גליל מרציפן.
הנוצרים מכינים אותו לחג המולד ,לנו הוא מתאים יותר לט”ו בשבט.
עוגת שמרים מלאה בפירות יבשים ובתוכה עוד הפתעה נעימה של מרציפן
שאפשר להכין אותו ביתי משקדים וסוכר.
המאפה טעים, פשוט מופלא.
מתמונות שראיתי ברשת, נוהגים להכין את המאפה בצורה של כיכר לחם.
למראה חגיגי יותר, בחרתי להכין אותו בצורת עוגה בתבנית קוגלהוף קטנה.
המצרכים לבצק-
300 גר’ קמח
כפית שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
ביצה
75 גר’ חמאה (רבע כוס שמן אם רוצים פרווה )
1/2-3/4 כוס חלב / (לפרווה – קרם קוקוס או חלב שקדים)
1/2 כפית מלח
גרד מחצי תפוז
כוס ורבע פירות יבשים חתוכים- תמרים,שזיפים,אננס,משמש ומה שאוהבים.
1/3 כוס צימוקים
מומלץ לשלב קליפת תפוז מסוכרת
3-4 כפות ברנדי או רום משקה
250 גר’ מרציפן
חופן אגוזי לוז קלויים חצויים, אגוזי מלך שבורים, פיסטוקים
לציפוי-
75 גר’ אבקת סוכר
3 כפות חלב/מים
כף רום איכותי
מניחים את הצימוקים בקערה עם הברנדי לספיגת טעמים.
הכנת הבצק-
מניחים בקערת המיקסר את החלב הסוכר והשמרים.
מערבבים קלות ומניחים לכמה דקות.
משלבים קמח מנופה וביצה. מתחילים בלישה איטית.
לאחר כ2-3 דקות משלבים את החמאה ,גרד תפוז והמלח.
ממשיכים בלישה עד לקבלת בצק רך ונעים .
מניחים בקערה משומנת מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
משלבים את הפירות היבשים, הצימוקים והאגוזים לתוך הבצק.
משטחים את הבצק מעט עם הידיים.
מגלגלים את המרציפן לגליל ארוך באורך הבצק.
מניחים במרכז הבצק.
סוגרים לכרוכית.
מניחים בתבנית משומנת היטב בחמאה.
מכסים ומניחים להתפחה של כשעה וחצי.
מכניסים לתנור מחום מראש על 170 לאפייה של כ 40 דקות.
לאחר שהמאפה התקרר, משחררים מהתבנית.
מכינים את הציפוי-
מערבבים את אבקת הסוכר עם החלב והרום.
מזלפים מעל המאפה.
מקשטים בשקדים מולבנים.
מאפה חורפי מושלם !
כוס תה/קפה ואתם מסודרים 🙂
להכנת מרציפן ביתי –
200 גר’ שקדים מולבנים טוחנים עם 200 גר’ אבקת סוכר/סוכר ,כפית תמצית שקדים איכותית ו -3 כפות מים.
במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים.
מבחר מתכוני עוגות שמרים תוכלו למצוא כאן
אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ?
בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !