שטולן – עוגת שמרים -פירות יבשים ומרציפן Stollen

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_7974

 

IMG_8027

 

IMG_8002

 

שטולן – Stollen הוא מאפה מיוחד שמכינים ברחבי העולם בחג המולד .

במקור זהו מאפה גרמני , אך מכינים אותו בכל מקום בעולם.

 

מידי שנה אני נתקלת בתמונות של המאפה הנפלא הזה ברשת.

לחם שמרים עשיר בפירות יבשים ואגוזים ובתוכו מוחבא גליל מרציפן.

הנוצרים מכינים אותו לחג המולד ,לנו הוא מתאים יותר לט”ו בשבט.

עוגת שמרים מלאה בפירות יבשים ובתוכה עוד הפתעה נעימה של מרציפן

שאפשר להכין אותו ביתי משקדים וסוכר.

 

 

המאפה טעים, פשוט מופלא.

 

מתמונות שראיתי ברשת, נוהגים להכין את המאפה בצורה של כיכר לחם.

 

למראה חגיגי יותר, בחרתי להכין אותו בצורת עוגה בתבנית קוגלהוף קטנה.

IMG_8028

IMG_7967

IMG_8013

 

המצרכים לבצק-

300 גר’ קמח

כפית שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר

ביצה

75 גר’ חמאה (רבע כוס שמן אם רוצים פרווה )

1/2-3/4 כוס חלב / (לפרווה – קרם קוקוס או חלב שקדים)

1/2 כפית מלח

גרד מחצי תפוז

 

 כוס ורבע פירות יבשים חתוכים- תמרים,שזיפים,אננס,משמש ומה שאוהבים.

1/3 כוס צימוקים

מומלץ לשלב קליפת תפוז מסוכרת 

3-4 כפות ברנדי או רום משקה

250 גר’ מרציפן 

חופן אגוזי לוז קלויים חצויים, אגוזי מלך שבורים, פיסטוקים

 

לציפוי-

75 גר’ אבקת סוכר

3 כפות חלב/מים

כף רום איכותי

 

מניחים את הצימוקים בקערה עם הברנדי לספיגת טעמים.

הכנת הבצק-

מניחים בקערת המיקסר את החלב הסוכר והשמרים.

מערבבים קלות ומניחים לכמה דקות.

משלבים קמח מנופה וביצה. מתחילים בלישה איטית.

לאחר כ2-3 דקות משלבים את החמאה ,גרד תפוז והמלח.

ממשיכים בלישה עד לקבלת בצק רך ונעים .

מניחים בקערה משומנת מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.

משלבים את הפירות היבשים, הצימוקים והאגוזים לתוך הבצק.

IMG_7892

משטחים את הבצק מעט עם הידיים.

 

מגלגלים את המרציפן לגליל ארוך באורך הבצק.

מניחים במרכז הבצק.

IMG_7894

סוגרים לכרוכית.

IMG_7893    IMG_7901

מניחים בתבנית משומנת היטב בחמאה.

מכסים ומניחים להתפחה של כשעה וחצי.

מכניסים לתנור מחום מראש על 170 לאפייה של כ 40 דקות.

IMG_7921

לאחר שהמאפה התקרר, משחררים מהתבנית.

 

מכינים את הציפוי-

מערבבים את אבקת הסוכר עם החלב והרום.

מזלפים מעל המאפה.

מקשטים בשקדים מולבנים.

IMG_7968

מאפה חורפי מושלם !

IMG_7974

IMG_8027

כוס תה/קפה ואתם מסודרים 🙂

IMG_8015

IMG_8027

 

להכנת מרציפן ביתי –

200 גר’ שקדים מולבנים טוחנים עם 200 גר’ אבקת סוכר/סוכר ,כפית תמצית שקדים איכותית ו -3 כפות מים.

במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים.

 

מבחר מתכוני עוגות שמרים תוכלו למצוא כאן 

 

כנסו למתכוני טו בשבט נוספים 

אהבתם את המתכון ?

אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ?

בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments