מכורים למטבח ?
מצטרפים כאן לקבוצה שלי – הקבוצה הכי טעימה בפייסבוק
שבלולי פרג פריכים מטריפים .
רובנו מכירים ומכינים את שושני קצף וניל הידועות.
עוגיות שגדלנו עליהן והן מאוד פופולריות ואהובות משנות ה- 70 ועד היום.
שבלולי בצק פריך במילוי קרם קצף חלבונים ואינסטנט – כל אחד מכיר.
על אותו עקרון ועם אותו בצק הכנתי את שבלולי הפרג, והתוצאה פשוט מושלמת.
עוגיה רכה ונימוחה פשוט גן עדן.
אוהבים פרג ?
מבחר ענק של מתכוני הפרג שלי ויש הרבה !
כללים לעבודה עם פרג –
לקנות פרג טרי בחנות תבלינים ממש לפני מועד הכנת העוגה.
לאחסן בפריזר.
לא לקנות פרג ארוז מהסופר!!!
בואו להכין שבלולים נפלאים 🙂
המצרכים –
לבצק הפריך
200 ג”ר חמאה
2 כפות סוכר
2 חלמונים מביצה גודל xl
375 ג”ר קמח
1/2 גביע שמנת חמוצה
1 סוכר וניל
1/2 כפית גרד לימון
למילוי הפרג-
200 ג”ר פרג טחון טרי
3/4 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
כף קורנפלור
1/2 כפית גרד לימון
2 החלבונים הנותרים מהבצק הפריך
3 כפות סוכר
1 סוכר וניל
הכנת הבצק:
מערבבים את החמאה עם הסוכר והחלמונים, מוסיפים את שאר המרכיבים.
מעבדים לבצק אחיד.
מכניסים לקירור לשעתיים.
הכנת הפרג:
בסיר מניחים את הפרג, החלב, הסוכר, הוניל והקונפלור
מבשלים על האש עד להסמכה למשך כ- 3-5 דקות.
מורידים מהאש, ומשלבים גרד לימון. מקררים קירור מלא.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומאחדים את התערובות.
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן של כ- 20/40, ומורחים עליו רבע מהמלית.
ומגלגלים לכרוכית.
מניחים את הכרוכיות על מגש ומכניסים למקפיא לכ- 20-30 דקות (הקירור עוזר לחיתוך השושנים).
מוציאים את הרולדות מהמקפיא, חותכים לפרוסות של כ- 2 ס”מ (12-14 חלקים כל כרוכית),
מניחים על נייר אפייה ומכניסים לאפייה לתנור מחומם בחום של 170-180 מעלות ,
למשך כחצי שעה או עד להזהבה יפה.
עוגיות פרג פריכות משגעות רוצו להכין !
עוד רעיונות למילוי הבצק הנהדר הזה כנסו למתכון שלי בספר –
שבלולי בצק פריך במילוי חלבה ושוקולד
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !