שבלולי בורקס בשר עם קראנץ מטורף

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

שבלולי בורקס בשר מבצק פילו עם קראנץ מטורף- קריספי וטעים פשוט מעדן.

יצאנו לפיקניק יום העצמאות עם חברים,

החלטנו לא לעשות “על האש” אלה להביא את המעדן הכי טעים של הבית.

אז אצלנו זה כמובן בורקס בשר.

הכנתי שבלולים קטנים משגעים עם קראנץ נהדר –

בצק דק ופריך ומלית בשר נהדרת בתוספת צנוברים שמאוד מעשירים ומשתלבים נהדר עם המלית.

בצק פילו של שמרית יש לי תמיד במקרר, הכנתי מלית בשר במהירות

ותוך פחות משעה עמדו מאפים משגעים וקריספיים חלום.

המצרכים-

חבילה בצק פילו שמרית (אין צורך להפשיר)

650 גר’ בשר בקר טחון עם שומן

2 בצלים קצוצים דק

ביצה

רבע כוס צנוברים

חופן עלי בזיליקום קצוצים דק (אפשר כל עלה ירוק אחר שאוהבים- זעתר, אורגנו,פטרוזיליה וכו’)

מלח,פלפל שחור

מעט פלפל צ’ילי לחריפות

שמן זית למריחה על העלים כרבע כוס

אופן ההכנה –

  • מטגנים את הבצל הקצוץ להזהבה ומוציאים לקערה.
  • מטגנים גם הבשר לפירורים כמה דקות  מעבירים גם לקערה.
  • משלבים תבלינים וביצה .
  • מחממים מחבת וקולים את הצנוברים כמה דקות . מעבירים לתערובת הבשר.
  • מקררים את התערובת.
  • פותחים את עלי הפילו – מכל דף מכינים שבלול אחד.
  • מורחים ממש טיפונת שמן בריפרוף מעל העלה ומקפלים ל-2 ואז מניחים בקצה כמות נדיבה מהמלית , מגלגלים לכרוכית ואז לשבלול ומניחים על גבי נייר אפיה בתבנית.
  • תוכלו לראות למטה את הסרטון איך בדיוק הכנתי.
  • מורחים מעל השבלולים ביצה ומקשטים בקצח או שומשום.
  • אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך 20-30 דקות – עד שרואים שהמאפים מזהיבים יפה.
  • מגישים עם טחינה מתובלת וסלט ירקות – נהדר !

שבלולי בורקס בשר עם קראנץ מטורף

מאגר מתכונים לשבת 

חוזרים  לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

מאגר מתכוני הבורקס שלי

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments