ריבת תפוז- מתכון מנצח לריבת תפוזים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

  

ריבת תפוז- מתכון מנצח וקל לריבת תפוזים

מי שעוקב אחרי המתכונים שלי, ודאי שם לב שאני מכינה מתכונים מפירות וירקות עונתיים.

העונה של התפוזים בעיצומה ,

מה עושים כשמקבלים שק תפוזים טריים בלאדי מהחברים במושב?

מכינים ריבת תפוזים ביתית מושלמת שתשמר במקרר גם לעונת הקיץ נטולת התפוזים.

וזאת לא ריבה מקליפות תפוזים או מתפוז סיני – אלה מהתוכן של התפוז עצמו – הפרי במלוא הדרו ותפארתו – ללא מרירות-  ריבה מפלחי התפוז.

אוהבים לבשל? הגיע הזמן להגשים את החלום למטבח מעוצב ומאובזר. עיצוב וייצור מטבחים בהתאמה אישית. לפרטים נוספים הכניסו שם ומספר טלפון:

עוד אני מכינה גם קליפות תפוזים מסוכרות שמעולות בשילוב של עוגות.

ולמי שכמוני אוהב טעם תפוזי בעוגות ,קינוחים ובישולים,

טיפ קטן ויעיל –

לקראת סוף העונה אני פשוט מקפיאה קליפות תפוזים או כמה תפוזים שלמים שישמשו אותי בעיקר לעוגות התפוזים שלי.

הכנת הריבה ממש ממש קלה ויוצאת פשוט מושלמת

שימו לב ! הריבה שאני מכינה אינה מכילה כמויות גדולות של סוכר ,

אני מאחסנת את הריבה לאחר הסגירה במקרר ושם היא נשמרת לאורך זמן.

לאחר הפתיחה ,זמן חיי המדף שלה מתקצר .

אם תרצו ריבה שנשמרת לאורך זמן תוסיפו עוד סוכר.

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

איך מכינים ריבת תפוז  ? – מתכון קל ומנצח לריבת תפוזים

יוצאות בערך 2 צנצנות של ריבה 350-400 מ"ל

את הצנצנות יש לעקר במים רותחים או במיקרו.

המצרכים –

קילו תפוזים (לשקול לאחר שקילפנו אותם)

1/2 קילו סוכר

ליבה של תפוח עץ עם הגרעינים (מכילים פקטין טבעי ותוספת לריבה שעוזרת לקבלת ריבה סמיכה ואיכותית)

הפקטין הוא חומר הסמכה טבעי שנמצא במרבית הפירות , גם בתפוזים .

פקטין אחראי לקרישת הריבה לאחר שהתקררה.

אופן ההכנה-

  • חותכים את התפוזים (ללא הקליפה וללא גרעינים) לקוביות
  • מניחים בסיר ושופכים את הסוכר ומערבבים קלות משהים בצד לשעה.
  • מעבירים לחימום על אש גבוהה ולאחר שהתערובת רותחת מעבירים לאש נמוכה
  • לאחר 20 דקות בישול משלבים את הליבה של תפוז העץ

  • ממשיכים בבישול עוד כ- 40 דקות עד שמתקבלת תערובת סמיכה וצמיגית.
  • מעבירים לצנצנת מעוקרת סוגרים והופכים את הצנצנת עם המכסה כלפי מטה, כך מתקבל וואקום ששומר על הריבה עד הפתיחה.

רוצו להכין – זה פשוט מופלא וטעים !

טוסט מרוח בחמאה וריבה כזו על הבוקר עם הקפה – שווה אלף עוגות 🙂

ריבת תפוז- מתכון מנצח לריבת תפוזים

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

כל יום מתכונים חדשים והצעה לתפריט יומי כאן בקבוצה שלי –

קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  

 

ואם אתם אוהבים ריבות של בית

 

תוכלו למצוא אצל חברתי דורית המון מתכונים לריבות ביתיות מעולות

הריבות של דורית 

ריבת עגבניות שרי5

 

תגובות

תגובות