ריבת תפוז- מתכון מנצח וקל לריבת תפוזים
מי שעוקב אחרי המתכונים שלי, ודאי שם לב שאני מכינה מתכונים מפירות וירקות עונתיים.
העונה של התפוזים בעיצומה ,
מה עושים כשמקבלים שק תפוזים טריים בלאדי מהחברים במושב?
מכינים ריבת תפוזים ביתית מושלמת שתשמר במקרר גם לעונת הקיץ נטולת התפוזים.
וזאת לא ריבה מקליפות תפוזים או מתפוז סיני – אלה מהתוכן של התפוז עצמו – הפרי במלוא הדרו ותפארתו – ללא מרירות- ריבה מפלחי התפוז.
עוד אני מכינה גם קליפות תפוזים מסוכרות שמעולות בשילוב של עוגות.
ולמי שכמוני אוהב טעם תפוזי בעוגות ,קינוחים ובישולים,
טיפ קטן ויעיל –
לקראת סוף העונה אני פשוט מקפיאה קליפות תפוזים או כמה תפוזים שלמים שישמשו אותי בעיקר לעוגות התפוזים שלי.
הכנת הריבה ממש ממש קלה ויוצאת פשוט מושלמת
שימו לב ! הריבה שאני מכינה אינה מכילה כמויות גדולות של סוכר ,
אני מאחסנת את הריבה לאחר הסגירה במקרר ושם היא נשמרת לאורך זמן.
לאחר הפתיחה ,זמן חיי המדף שלה מתקצר .
אם תרצו ריבה שנשמרת לאורך זמן תוסיפו עוד סוכר.
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
איך מכינים ריבת תפוז ? – מתכון קל ומנצח לריבת תפוזים
יוצאות בערך 2 צנצנות של ריבה 350-400 מ”ל
את הצנצנות יש לעקר במים רותחים או במיקרו.
המצרכים –
קילו תפוזים (לשקול לאחר שקילפנו אותם)
1/2 קילו סוכר
ליבה של תפוח עץ עם הגרעינים (מכילים פקטין טבעי ותוספת לריבה שעוזרת לקבלת ריבה סמיכה ואיכותית)
הפקטין הוא חומר הסמכה טבעי שנמצא במרבית הפירות , גם בתפוזים .
פקטין אחראי לקרישת הריבה לאחר שהתקררה.
אופן ההכנה-
- חותכים את התפוזים (ללא הקליפה וללא גרעינים) לקוביות
- מניחים בסיר ושופכים את הסוכר ומערבבים קלות משהים בצד לשעה.
- מעבירים לחימום על אש גבוהה ולאחר שהתערובת רותחת מעבירים לאש נמוכה
- לאחר 20 דקות בישול משלבים את הליבה של תפוז העץ
- ממשיכים בבישול עוד כ- 40 דקות עד שמתקבלת תערובת סמיכה וצמיגית.
- מעבירים לצנצנת מעוקרת סוגרים והופכים את הצנצנת עם המכסה כלפי מטה, כך מתקבל וואקום ששומר על הריבה עד הפתיחה.
רוצו להכין – זה פשוט מופלא וטעים !
טוסט מרוח בחמאה וריבה כזו על הבוקר עם הקפה – שווה אלף עוגות 🙂
ריבת תפוז- מתכון מנצח לריבת תפוזים
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כל יום מתכונים חדשים והצעה לתפריט יומי כאן בקבוצה שלי –
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי
ואם אתם אוהבים ריבות של בית
תוכלו למצוא אצל חברתי דורית המון מתכונים לריבות ביתיות מעולות
הריבות של דורית