החופש הגדול הגיע וזה הזמן להעסיק את הילדים ביצירה במטבח !
הכי קל ופשוט להכין מלאי בצקים מוכנים במקרר וכל פעם להכין איתם משהו מעניין חדש.
הכנתי השבוע רוגלך פיצה מהירים וקלים להכנה מבצק פיצה –
חותכים למשולשים ליצירת רוגלך – אפשר גם לגלגל לשבלולים, מה שנוח לכם,
מורחים ברוטב פיצה ומעל הרוטב אפשר לזרוק כל מה שמתאים – זיתים,פטריות,עגבניות שרי ,וגבינה כמובן
מגלגלים ואופים בתנור.
נשנוש נהדר וטעים
המצרכים-
לבצק –
300 גר’ קמח
כפית גדושה שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
2 כפות שמן
כחצי כוס מים
לרוטב פיצה הכנתי רוטב עגבניות חלבי
2 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
שן שום כתושה
מעט בזיליקום טרי
כף חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
מעט אורגנו יבש
כפית קמח
(אפשר להשתמש ברוטב פיצה מוכן)
תוספות –
זיתים פרוסים
כחצי כוס גבינה צהובה מכל סוג מגורדת
עגבניות שרי קטנות פרוסות דק
בזיליקום טרי קצוץ
אופן ההכנה –
מכינים בצק במיקסר מכניסים כל החומרים ולשים לבצק חלק אם יש צורך מים מוסיפים בהתאם.
לתת לבצק לנוח שעה .
התחלתי בהכנת רוטב העגבניות-
מבשלים את קוביות העגבניות בסיר עד שמתרכך.
מוסיפים את השום הכתוש. מבשלים עוד 2-3 דקות ומורידים מהאש. מקררים מעט.
מעבירים לבלנדר מוט עם הבזיליקום והשמנת וקוצצים היטב לקבלת רוטב אחיד.
משלבים תבלינים מלח , פלפל ואת הקמח ומערבבים היטב . מקררים לגמרי.
פותחים את הבצק ומרדדים .
מחלקים ל- 2 וכל חלק חותכים בגלגלת פיצה למשולשים קטנים.
מורחים את הרוטב ומפזרים את התוספות (זה הקטע שהילדים הכי אוהבים )
מגלגלים כל משולש מהקצה הרחב לסהרון ומנחים על נייר האפייה
מכניסים לתנור לאפייה של בערך חצי שעה חום 180 מעלות.
מגישים מיד !