רוגלך – מתכון לרוגלך שוקולד כמו במאפייה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

רוגלך קלאסיים במלית שוקולד הכי אהובים אצלנו במשפחה.

אין אחד שמסרב לביס ממאפה שמרים עם שוקולד,

אני מכינה אותם בתבנית צמודים זה לזה והם יוצאים רכים ונימוחים .

הכנה ממש פשוטה וקלה.

בצק שמרים קלאסי עשיר, מלית קקאו נהדרת ויש לכם מאפה מושלם לשבת.

אם נשאר אפשר תמיד להקפיא אותם ולהנות מהם גם במהלך השבוע…

שולפים מהפריזר ומחממים כמה שניות במיקרו.

הכנתי אותם לשבת בגרסה פרווה עם נטורינה – אפשר להכין גרסה חלבית עם חמאה.

בקיץ ובכלל מומלץ לעבוד עם בצק שמרים קר.

לכן הכנה מראש היא נהדרת ואם הבצק  "ישן" לילה במקרר זה מצויין.

 

שלל מתכונים לעוגות שמרים

איך מכינים רוגלך שוקולד  ?  מלית קקאו עשירה ושווה!

המצרכים-

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים (9 גר')

חצי כפית מלח

1/3 כוס סוכר

150 גר' נטורינה /חמאה

שקית סוכר וניל

ביצה

חלמון

כ- חצי עד 3/4  כוס מים

 

מילוי-

120 גר' נטורינה/חמאה רכה

חצי כוס אבקת קקאו

3/4 כוס סוכר

קורט מלח

כפית גדושה קינמון

ניתן להוסיף כפית רום או וניל

החלבון שנשאר מהבצק

חצי כוס אגוזים או שקדים טחונים

או 2-3 כפות ביסקויטים טחונים

אופן ההכנה –

  • מניחים שמרים חצי כוס מים וכפית מהסוכר בקערת המיקסר ומערבבים היטב.
  • לאחר 10 דקות כשרואים תפיחה יפה של התערובת משלבים לתוכה את הביצה והחלמון, סוכר ,מלח וניל מים מערבבים היטב
  • מנפים לתוך התערובת גם את הקמח ומערבבים היטב.
  • מפעילים את המיקסר על לישה איטית .
  • לאחר שהבצק התאחד מוסיפים את הנטורינה/חמאה .
  • ממשיכים בלישה כ- 8-10 דקות לקבלת בצק חלק גמיש ורך. במידת הצורך מוסיפים עוד מים.
  • מכסים ומתפיחים כחצי שעה. מורידים נפח ומכניסים למקרר לפחות 4 שעות.
  • מערבבים את מצרכי המלית לתערובת אחידה.
  • מחלקים בצק ל- 2
  • מרדדים כל חלק למלבן גדול.
  • מורחים על מחצית המלבן מחצית מתערובת הקקאו. מקפלים את חצי השני מעל ומרדדים מעט את הבצק עם המילוי לאורך ולרוחב.
  • חותכים בעזרת גלגלת פיצה למשולשים .
  • מגלגלים לרוגלך ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה צמודים זה לזה.
  • מניחים להתפחה של כחצי שעה.
  • מחממים תנור 180 מעלות טורבו
  • מכניסים לאפייה של כחצי שעה  או עד שרואים שהמאפים זהובים היטב.
  • לא לאפות יתר על המידה כדי שלא יתייבשו.
  • מכינים סירופ סוכר – מבשלים חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים וטיפה מיץ לימון.
  • מברישים את המאפים בסירופ כשיוצאים מהתנור.

רוגלך – מתכון לרוגלך שוקולד כמו במאפייה

כנסו כאן- מתכונים לכל העוגות שלי 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 

תגובות

תגובות