קרם בוואריה בשילוב פטל טרי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

 

 

 

תמונה טיזר

 

 

 

 

קרם בוואריה – קלסיקה במיטבה.

מבוסס על קינוח בווארי גרמני מסורתי העשוי מקרם עשיר, המקורר בתבנית ונהפך על צלחת הגשה.

 

קינוח שהיה להיט בשנות ה- 70  וה-80.

עדיין יש מסעדות שמגישות אותו בתפריט הקינוחים .

קינוח כייפי אורירי וטעים.

 

המתכון המקורי של רות סירקיס מהספר האגדי “מהמטבח באהבה”

עם שינויים קטנים שלי.

 

אני שילבתי במתכון הזה פטל טרי – אפשר ללכת על הקלאסיקה – ללא הפטל –

מגישים עם גנאש שוקולד ואגוזים גרוסים 

המצרכים-

4 ביצים מופרדות

כוס ורבע  חלב

8 ג”ר ג’לטין ( פחות משקית) בערך כפית 

1/4 כוס מים

1/2 כוס סוכר

מקל וניל או כפית מחית וניל או 3 שקיות סוכר וניל

1כף קורנפלור

1 שמנת מתוקה (250 ג”ר)

 

אופן ההכנה-

להמיס את הג’לטין ברבע כוס מים. 

להניח בסיר כבד חלמונים  סוכר, וניל, קורנפלור, חלב וג’לטין מומס.

לחמם על אש נמוכה תוך כדי עירבוב מתמיד במטרפה ידנית.

לבשל כ- 5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.

 

להוריד מהאש ולהעביר לקערה עם קרח לקירור של הקרם . להמשיך לבחוש מידי פעם עד שהקרם מתקרר.

להקציף את החלבונים עם כף סוכר לקצף נוקשה. לשלב את הקצף לקרם המקורר ולהגיע לתערובת אחידה.

 

להקציף שמנת מתוקה ולהוסיף לקרם .

להעביר את הקרם לתבנית יפה עדיף תבנית סיליקון שאפשר להפוך אותה למראה חגיגי  יותר .

אפשר כמובן בתבנית מרובעת .

אני שילבתי פטל טרי לקישוט בתחתית התבנית

  

ומעל בישקוטים חתוכים טבולים במעט ברנדי.

מכניסים לקירור לכמה שעות.

לפני ההגשה הופכים ומגישים.

 

             

 

קרם בוואריה הכי קלאסי שיש !

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

חזרה לדך הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments