
לא מזמן נתקלתי בסירטון ברשת להכנת קראפין.
הסירטון –כאן
הרעיון הוא הכנת בצק דמוי קרואסון, בצק שמרים מלא בעלים בשיטה ממש נחמדה וקלה.
יוצרים פרחי בצק דמוי עלים ואופים בתבנית מאפינס.
הכנתי את הבצק בשיטה קצת שונה מהסירטון, אבל הרעיון דומה.
שלבתי בבצק גם שקדים טחונים עם אבקת סוכר .
הטעם של הקראפינס יצא בטעם של קרואסון שקדים מאוד עדין, לא מתוק ולא כבד מידי,
בדיוק כמו שאני אוהבת.
המצרכים להכנת הבצק –
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
2 כפות שמן
2 כפות חומץ
כפית מלח
2 כפות סוכר
כ- כוס וחצי נוזלים -אני ערבבתי מים וחלב
200 ג"ר חמאה
למילוי- 100 ג"ר שקדים טחונים
100 ג"ר אבקת סוכר
שקית סוכר וניל
גרידת לימון
מניחים קמח מנופה בקערת המיקסר. משלבים את השמרים והסוכר.
מוסיפים נוזלים תוך כדי עירבול.
ממשיכים ללוש את הבצק כ-7 דקות.
מעבירים את הבצק לקערה ומכסים.
מתפיחים כשעה.
מכניסים למקרר לכמה שעות, עדיף לילה.
מוציאים את הבצק ומרדדים למלבן גדול.
מורחים 100 ג"ר חמאה על 2/3 בצק.
מקפלים על 3.
מכניסים לקירור לשעתיים לפחות.
מוציאים ומרדדים את הבצק למלבן גדול ומקפלים שוב על שלוש, ללא חמאה.
מכניסים לקירור .שעתיים לפחות.
מחלקים את הבצק ל- 28 חלקים שווים.
רצוי להעזר במשקל.
מרדדים כל חלק למלבן דק מאוד.
מורחים על המלבן חמאה רכה . מפזרים תערובת השקדים וגרידת לימון.
מגלגלים תוך כדי הידוק לכרוכית.
חותכים את הכרוכית לשני חלקים. מכל חלק יוצרים פרח תוך כדי סיבוב.
מניחים בתבנית שקעים משומנת במעט חמאה.
מכסים ומתפיחים כשעה לפחות.
מכניסים לתנור מחומם מראש על 180 מעלות לאפייה של כחצי שעה.
כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים בסירופ סוכר.
מאפה מהסרטים !
תהנו 🙂
סירופ סוכר-
1/4 כוס מים ושליש כוס סוכר – להרתיח לקבלת סירופ- להוסיף טיפות לימון או רום.
רוצים להכין את הקראפין מבצק קל יותר להכנה, ללא קיפולים ? כאן תמצאו מתכון לבצק שמרים קלאסי קל להכנה
מוזמנים לדף הפייסבוק שלי לייק לדף ואתם מעודכנים בכל המתכונים ופעילות השבוע !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? באו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !