קראנץ שמרים שקדים כמו בקונדיטוריה
קראנץ שקדים מבצק שמרים כרוך ,
תענוג צרוף לכל אוהבי חמאה-שקדים.
אישית, זה מאפה שמרים אהוב עלי במיוחד .
אפשר להכין גם כקרואסונים וגם כקראנץ .
הבצק המתאים ביותר לקראנץ הוא בצק כרוך – בצק שמרים עלים.
בצק שהוא אחד הטובים בעיני עם קצת יותר השקעה מבצק רגיל,
אבל שווה.
מהבצק שהכנתי , אפשר להכין 4 עוגות.
מה צריך להכנת קראנץ שמרים – שקדים ?
מצרכים לבצק – מתאים ל 4 עוגות ( אפשר בתבניות אינגלישקייק חד פעמיות.)
750 ג”ר קמח
30 ג”ר שמרים טריים/ 3 כפיות שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
גרד מחצי לימון
כוס חלב פושר
1 ביצה
2 חלמונים
100 ג”ר חמאה
1/2 כפית מלח
לקיפולים – 200 ג”ר חמאה קרה
אופן הכנת הבצק–
בקערת מערבל לשים קמח מנופה,שמרים עם חלב וסוכר, ביצים,וניל להתחיל בלישה איטית כ-5 דקות.
ולהוסיף 100 ג”ר חמאה
להמשיך לערבל עוד כ-7 דקות אם יש צורך, להוסיף עוד מעט חלב.
לקראת הסוף להוסיף מלח וגרד לימון. הבצק צריך להפרד מהדפנות ולצאת רך , לא נוקשה .
להניח כרבע שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .
לאחר מכן להכניס לקירור של לילה.
לרדד את החמאה בין שני דפי נייר אפייה ולהכניס למקרר.
לפתוח את הבצק למלבן גדול. להניח את החמאה המרודדת.
לקפל בצק על החמאה מהצדדים – לרדד לאורך ולקפל ל- 3.
–
לעטף בניילון לא הדוק, להכניס לקירור לפחות ל-5 שעות.
לאחר הקירור לרדד שוב לאורך ולקפל על שלוש .
לעטוף ולהכניס למקרר. לאחר שעתיים לקפל שוב ולהכניס לקירור לכמה שעות לפחות.
הבצק מתחלק ל – 4 עוגות
מילוי שקדים – כמות ל – 2 כרוכיות
200 ג”ר שקדים טחונים
200 ג”ר אבקת סוכר
100 ג”ר חמאה רכה
כפית גרד לימון
כפית ת. שקדים
1 ביצה
כף קורנפלור
מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה
לפיזור שקדים מולבנים פרוסים.
אופן ההכנה-
מרדדים את הבצק למלבן גדול ,
מורחים מחצית מהמלית, מפזרים שבבי שקדים פרוסים.
מגלגלים לכרוכית.
חותכים באמצע ומסובבים לצורת בורג ליצירת קראנץ
משאירים להתפחה בחוץ כשעה .
מורחים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
כחצי שעה עד 40 דקות.
-
קראנץ שמרים – שקדים מעלף רוצו להכין !
אם לא הסתדרתם בהכנת הבצק הכרוך – כאן תוכלו למצוא בצק שמרים קלאסי מעולה קל ופשוט להכנה !
וגם רעיונות למליות שאפשר להכין לבצק הנותר הכל תוכלו למצוא כאן
וכאן מתכון לקראנץ פרג מושלם !
כאן מבחר ענק של מתכוני עוגות שמרים !
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !