קראמבל תפוחים ופירות קיץ קינוח מהיר והכי טעים שיש

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

קראמבל תפוחים ופירות העונה, הוא אחד מהקינוחים הכי קלים להכנה .

קינוח מאוד אהוב אצלנו בבית והוא מעולה כקינוח ארוחות של שבת וגם של חג.

קראמבל פירות אני מכינה כשיש לי המון פירות במקרר שנראים כבר “עייפים”

ומה שנותר להכין מהם זה או ריבה או קראמבל פירות.

השפע של הפירות שיש בקיץ גורם לנו לקנות פירות מכל הסוגים ולא תמיד יש מי שיאכל .

בסופו של יום מתיישבים ליד צלחת אבטיח…

תפוחים תמיד יש לי במקרר והם הבסיס לקראמבל ועדיף שיהיו בכמות נאה,

עוד הוספתי אפרסקים,אגס, נקטרינות,שזיפים, וענבים.

ולקינוח הארוחה של שישי הכנתי קראמבל משגע.

מלא פירות , פירורי בצק עשירים באגוזים מלמעלה ,שנאפים לתוך הפירות

והביס שנוצר הוא  תענוג אחד גדול.

מגישים את המאפה לשולחן עם כף גדולה .

 

  • הכמות של הקראמבל תלויה בכם – אם אתם ממש אוהבים הרבה בצק תגדילו את הכמות. לטעמי זה מספיק – הביס הוא המון פירות ומעט בצק – והשילוב בין השניים נהדר וטעים.
  • היתרון של הקראמבל שאפשר להכין אותו גם פרווה וגם טבעוני .
  • סוכר אני לא מוסיפה לפירות אין צורך כי הם מתוקים וזה ממש מספיק – הכל תלוי בכם.
  • את הבצק של הקראמבל אפשר להכין עם תחליף סוכר ובמקום קמח רגיל אפשרי קמח כוסמין או אחר או קמח ללא גלוטן .

מה להכין ?

כלי חרס או פיירקס שאפשר גם להגיש איתו.

קוטר בערך 22-24

 

קראמבל תפוחים ופירות קיץ קינוח מהיר והכי טעים שיש

המצרכים –

כל הפירות חתוכים לקוביות

3-4 תפוחי עץ

2-3 שזיפים

3 אפרסקים

2 נקטרינות

בערך כוס ענבים חצויים

אגס

2 כפות חמוציות או צימוקים (לא חובה)

שקית סוכר וניל או כפית ת.וניל

כף קורנפלור

לקראמבל-

70 גר’ חמאה או נטורינה תחליף חמאה לפרווה

2 כפות מלאות או 50 גר’ סוכר (אפשר להכין עם תחליף סוכר)

מעט וניל

100 גר’ קמחרגיל/כוסמין/ללא גלוטן

חופן אגוזי מלך גרוסים

גרידה של לימון

קינמון

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

אופן ההכנה –

מחממים תנור על 170 מעלות

  • מניחים את קוביות הפרי בקערה ומערבבים היטב עם הקורנפלור והוניל.
  • מעבירים לכלי שאיתו אנחנו רוצים לאפות את הקראמבל.
  • מפוררים את מצרכים הקרמבל חמאה/נטורינה ,סוכר וקמח לתערובת פירורית.
  • משלבים את האגוזים גרידה של לימון וקורט מלח.
  • מפזרים את פירורי הקראמבל מעל הפירות וקינמון מלמעלה ומכניסים לאפייה של כשעה.

לאחר חצי שעה של אפייה מניחים נייר אפייה מעל הקראמבל כדי שהפירורים לא ישרפו

וממשיכים באפייה.

מגישים חם לשולחן ואפשר כדור גלידה ליד

קינוח מושלם !

קראמבל תפוחים ופירות קיץ קינוח מהיר והכי טעים שיש – שווה וכדאי להכין !

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – שווה להצטרף !

מחפשים מתכונים פרווה ? 

לוחצים כאן 

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments