
קראמבל של פירות קיץ הוא הפיתרון המושלם לפירות שיש במקרר.
גם כאלה שקצת לא נראים טוב.
קינוח הכי פשוט להכנה – לא דורש שום מיומנות.
חותכים את הפירות לקוביות מערבבים עם ממש מעט סוכר ( אפשר בלי בכלל)
וקורנפלור. מכינים תערובת קראמבל ממצרכים הכי פשוטים .
מכניסים לתנור .
המאפה פשוט יוצא מושלם אפשר לאכול אותו חם או קר .
טעים גם אחרי שהתקרר במקרר.
הקראמבל שהכנתי הוא ממש קלאסי ופשוט , שילבתי בו שקדים טחונים ופרוסים.
אפשר לשלב אגוזים אחרים, גרנולה או קואקר.
אם רוצים להפוך את הקראמבל לפרווה – טבעוני פשוט מחליפים חמאה בשמן קוקוס.
המצרכים ל- 2 כלים חסיני אש אובליים
אשכול ענבים בינוני
2 אפרסקים
2 תפוחי עץ/אגסים
חופן דובדבנים או פירות יער
3 שזיפים
3-4 משמשים/נקטרינות
2-3 כפות סוכר
גרד מלימון
כף קורנפלור
לקראמבל-
50 גר’ חמאה/ 30 גר’ שמן קוקוס לפרווה- טבעוני
חצי כוס קמח
1-2 כפות סוכר
שקית וניל
1/4 כוס שקדים טחונים
חופן פרוסות שקדים
מערבבים ומפוררים חמאה סוכר וקמח, מוסיפים את שאר המרכיבים
ומערבבים לתערובת פירורית.
חותכים את הפירות לקוביות .
משלבים סוכר,גרד לימון וקורנפלור ומערבבים היטב.
מניחים את הפירות בתוך הכלים.
מפזרים את פירורי הקראמבל מעל הפירות.
מכניסים לתנור מחומם ל- 180 מעלות לכ 40 דקות.
תענוג 🙂