קיש בטטה בצל סגול וגבינת עיזים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_1138

 

קיש קלאסי במילוי בטטה ובצל – בצק דק והרבה מילוי .

יש אפשרות להכין גם פשטידה ללא הבצק בתבנית קטנה יותר.

 

המצרכים לבצק ל-2 קישים

200 ג”ר חמאה

כפית מלח

כפית סוכר

6 כפות מים קרים

3 כוסות קמח

 

המצרכים למילוי הפשטידה-

2 בצלים אדומים גדולים חתוכים לפרוסות

2 בטטטות גדולות

4 ביצים

כוס חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

2 כפות חמאה

2 כפות קמח 

קורט אגוז מוסקט

מלח, פלפל

50 ג”ר גבינת פטה עיזים

 

מתחילים בהכנת הבצק- מניחים את החמאה הקמח המלח והסוכר במיקסר.

מפעילים בפולסים ,מוסיפים מים  ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ,

מחלקים ל- 2.

משטחים כל חלק על תבנית אפייה עגולה מרופדת בנייר אפייה משומן במעט חמאה.

הבצק יוצא דק מאוד למעשה הוא נועד רק להחזיק את מילוי הפשטידה.

 

מכינים את המילוי-

מבשלים או אופים את הבטטות עד לריכוך קל.

מקררים היטב ופורסים לפרוסות של כחצי ס”מ.

במחבת מניחים את החמאה ומחממים, מוסיפים את הבצל מטגנים קלות. מורידים מהאש.

הרכבת הפשטידה-

מפזרים על תחתית הבצק חלק מטבעות הבצל המטוגן, מניחים מעל פרוסות של בטטות, ומפזרים פירורי גבינת פטה עיזים.

ושוב עוד שיכבה.

IMG_1087

שיכבה האחרונה מסדרים יפה את הבצל  והבטטה .

בקערה טורפים ביצים חלב, שמנת קמח ותבלינים.

IMG_1090

שופכים מעל הפשטידה.

מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 180 בערך כשעה אפייה או עד הזהבה יפה של המאפה.

IMG_1125 IMG_1128 IMG_1129

 

באותו אופן הכנתי עוד קיש- במקום בטטה ובצל סגול – כרשה גדולה ובצל רגיל.

IMG_1133

חוברת מתכונים לשבועות – לוחצים כאן לקבלת החוברת 

עוגות הגבינה שלי – מאגר ענק של מתכונים

פשטידות ומלוחים

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

או גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

מבחר מתכוני פשטידות 

כל מתכוני שבועות כאן 

חזרה לעמוד הראשי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments