קיש קלאסי במילוי בטטה ובצל – בצק דק והרבה מילוי .
יש אפשרות להכין גם פשטידה ללא הבצק בתבנית קטנה יותר.
המצרכים לבצק ל-2 קישים
200 ג”ר חמאה
כפית מלח
כפית סוכר
6 כפות מים קרים
3 כוסות קמח
המצרכים למילוי הפשטידה-
2 בצלים אדומים גדולים חתוכים לפרוסות
2 בטטטות גדולות
4 ביצים
כוס חלב
1/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפות חמאה
2 כפות קמח
קורט אגוז מוסקט
מלח, פלפל
50 ג”ר גבינת פטה עיזים
מתחילים בהכנת הבצק- מניחים את החמאה הקמח המלח והסוכר במיקסר.
מפעילים בפולסים ,מוסיפים מים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ,
מחלקים ל- 2.
משטחים כל חלק על תבנית אפייה עגולה מרופדת בנייר אפייה משומן במעט חמאה.
הבצק יוצא דק מאוד למעשה הוא נועד רק להחזיק את מילוי הפשטידה.
מכינים את המילוי-
מבשלים או אופים את הבטטות עד לריכוך קל.
מקררים היטב ופורסים לפרוסות של כחצי ס”מ.
במחבת מניחים את החמאה ומחממים, מוסיפים את הבצל מטגנים קלות. מורידים מהאש.
הרכבת הפשטידה-
מפזרים על תחתית הבצק חלק מטבעות הבצל המטוגן, מניחים מעל פרוסות של בטטות, ומפזרים פירורי גבינת פטה עיזים.
ושוב עוד שיכבה.
שיכבה האחרונה מסדרים יפה את הבצל והבטטה .
בקערה טורפים ביצים חלב, שמנת קמח ותבלינים.
שופכים מעל הפשטידה.
מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 180 בערך כשעה אפייה או עד הזהבה יפה של המאפה.
באותו אופן הכנתי עוד קיש- במקום בטטה ובצל סגול – כרשה גדולה ובצל רגיל.