קובה – מפרום

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

קובה – מפרום

את הקציצות / קובות האלה הכנתי אחרי שראיתי סרטון באינסטוש של חברתי הבלוגרית המוכשרת מיכל בן משה שהעלתה לסטורי תהליך הכנת קובות מהירות. כאן תוכלו להכנס לעמוד של מיכל .

נדלקתי ממש על הרעיון  והשבוע במקום להכין את המפרום שלי הרגיל החלטתי לקצר תהליכים ולהכין אותו בשיטת הקובות המהירות של מיכל.

גם אין צורך בטיגון וגם יוצא פשוט נפלא .

מעדן חדש נולד !

רוצו להכין אצלי מאודד אהבו

מתכון למפרום מושלם תוכלו למצוא כאן 

המצרכים להכנה-

חצי קילו בשר טחון טרי

בצל גדול

גזר מגורד דק

ביצה

פרוסת לחם רטובה סחוטה

חופן פטרוזיליה

מעט בהרט למפרום

מעט קינמון

לרוטב-

בצל קצוץ

2 תפוחי אדמה פרוסים

גזר פרוס

קישוא פרוס/ או דלורית

ענף סלרי פרוס

3-4 עלי זיליקום

חצי קופסא עגבניות מרוסקות

כף גדושה רסק עגבניות

מעט בהרט

מלח,פלפל שחור

מים לכיסוי

 

לתערובת שטובלים בה את הקציצות –

ביצה טרופה

קערית עם כוס סולת

 

אופן ההכנה-

מניחים במעבד מזון את הבצל טוחנים ומשלבים את הלחם והפטרוזיליה.

מעבירים לקערה עם הבשר.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

יוצרים כדורים בגודל הקציצה הרצוייה.

טובלים את הקציצות תחילה בביצה הטרופה לאחר מכן בסולת.

 

כאן הסירטון שמיכל הכינה איך מכינים בדיוק

 

פורסם על ידי ‏‎Michal Ben Moshe‎‏ ב- יום ראשון, 18 באוגוסט 2019

 

מכדררים היטב ומניחים בצד.

מכינים את הרוטב בסיר שטוח.

מטגנים בצל , מוסיפים את הירקות מטגנים מעט ומשלבים את שאר המרכיבים.

מוסיפים מים , מסדרים את הקובות בתוך הסיר. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי.

מעבירים לאש נמוכה.

זמן הבישול כשעה.

במידת הצורך מוסיפים מים רותחים לסיר כי הציפוי של הסולת סופג יותר נוזלים מקציצה רגילה.

מכינים קוסקוס בייתי ומתענגים על קובה – מפרום !

שבת מבורכת וחג שמח

התמונות לא משהו , כי לא הייתה לי כוונה להעלות מתכון , אבל יצא כל כך טעים שהייתי חייבת לשתף בבלוג !

תודה מיכלוש על הרעיון וההשראה למתכון !

 

מבחר ענק של מתכונים לראש השנה ולחגי תשרי 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

האינסטגרם שלי !

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments