לחג הזה יש ריח מיוחד באויר,
חג של ניחוחות ומטעמים בלתי נגמרים.
אנחנו בבית מאוד אוהבים קובה בכל מיני צורות וטעמים.
אז מכינים קובה של פסח ,
קובה אורז של פסח ברוטב אדום עם במיה וירקות.
תבשיל מושלם לימי פסח .
הבצק של הקובה מורכב מאורז וקמח מצה .
יוצאת קובה מושלמת רכה וטעימה .
תכינו זה נפלא !
מצרכים לסיר משפחתי כ- 4-6 מנות
3/4 כוס אורז (השתמשתי בבסמטי )
3/4 כוס קמח מצה רגיל – לא דק
3/4 כוס עד כוס מים רותחים
מעט מלח ופלפל שחור
2 כפות שמן
המלית-
300 גר’ בשר טחון
בצל קצוץ
ענף סלרי חתוך
מלח, פלפל, בהרט
מעט שבבי צ’ילי
2 כפות פירה תפוחי אדמה (לא חובה)
לרוטב –
בצל קצוץ
שן שום
עגבניה בשלה
ענף סלרי חתוך
גזר
תפוח אדמה
כוס במיה – קפואה או טרייה
כף רסק עגבניות
חצי כפית פפריקה רגילה וגם חריפה
מלח, פלפל
משרים את האורז כשעה במים.
מסננים וטוחנים במעבד מזון לפירורים .
מעבירים לקערה . משלבים קמח מצה, שמן תבלינים ומים רותחים.
מערבבים לעיסה אחידה, במירקם של קובה.
אם צריך עוד מעט מים מוסיפים בהתאם לצורך.
מכסים ומניחים בצד.
בינתיים מכינים את הציר .
בסיר רחב מטגנים בצל ושום. משלבים סלרי ועגבניה.
מוסיפים את הרסק הירקות (מלבד הבמיה) ותבלינים.
מוסיפים מים עד כיסוי הירקות מכסים ומעבירים לבישול על אש נמוכה.
מכינים את המלית –
מטגנים את הבצל היטב ומוסיפים את הבשר. מטגנים
מכל הצדדים כמה דקות.
מעבירים לקערה. משלבים את שאר המצרכים.
מערבבים לתערובת אחידה.
2 כפות הפירה יוצרות מירקם אחיד ו”תופסות” את הבשר ,כך יותר נוח לעבודה במילוי של הקובה.
יוצרים עיגולים מבצק הקובה , משטחים דק ככל האפשר ,ממלאים במלית הבשר
וסוגרים לצורת קובה .
מהדקים היטב.
כך מכינים את כל הקובות.
בשלב זה מוסיפים את הבמיה לתבשיל.
מעבירים גם את הקובות המוכנות לתוך התבשיל.
מוסיפים מים רותחים לכיסוי ועוד קצת.
מכסים ומבשלים עוד כ 40 דקות.
בודקים את מצב הנוזלים ואם חסר מוסיפים.
מושלם !
חג שמח !
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מוזמנים לדף של מתנות קטנות בפייסבוק
מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן באינסטגרם