
צזיקי מושלם ומרענן – מטבל מעולה לפינוק משפחתי ומתאים מאוד לאירוח.
כשאני מארחת אירוח חלבי תמיד יהיה צזיקי על השולחן.
חוץ מזה שאני מתה על שמיר, כל כך אוהבת את הירק הזה,
בכל סלט, תבשיל או מרק.
כשאני רוצה לפנק את עצמי ואת המשפחה אני מכינה צזיקי ,
ואם יש לי יוגורט עיזים אז הוא משדרג את הטעם לצזיקי מופלא.
כמה דקות עבודה ויש לכם ארוחת ערב מושלמת !
המצרכים –
מלפפון ירוק טרי
250 מ"ל יוגורט עיזים
200 מ"ל יוגורט יווני או רגיל
100 מ"ל שמנת חמוצה
100 ג"ר גבינת שמנת
חצי צרור שמיר קצוץ
3-4 עלי נענע טריים
שן שום כתושה
מעט מלח
ההכנה-
מגרדים את המלפפון וסוחטים נוזלים
משלבים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

נותנים לתערובת לספוג טעמים כרבע שעה.

כנסו כאן למתכון לעלי גפן שאני מגישה עם הצזיקי

שמי דפנה אוסטר מיכאל – מבשלת , אופה וגם מצלמת.
אוכל, בישול ואפייה הם אהבתי הגדולה.
החיבור שלי למטבח החל בערך בגיל 5, עוזרת ומתעניינת בכל מה שקשור לבישול ואפייה.
במשך השנים צברתי ניסיון, אספתי מתכונים ובעיקר בישלתי ואפיתי למשפחתי הקרובה והרחבה.
כבר כמה שנים אני כותבת ומצלמת את אתר האוכל שלי "מתנות קטנות".
מתכונים וותיקים של אמא וסבתא לצד מתכונים עכשויים שלי,
אוהבת חומרי גלם, טריים, זמינים ועונתיים.
משם, מחומרי הגלם בעצם באה לי ההשראה למתכון חדש.
אוהבת לבשל ולצלם את האוכל ובעיקר לאפות- שם אני מגשימה את כל הפנטזיות המתוקות שלי.