פשטידת תפוחי אדמה – מעקוד/ה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

IMG_4984

 

IMG_5026

 

 

חגים שבים ומזכירים לי תמיד ניחוחות וטעמים של ילדות.

בית סבתא , רעש המולה, הרבה נכדים מסתובבים,

סירים מבעבעים ריחות וטעמים נפלאים וסבתא אחת יחידה ומיוחדת.

את הפשטידה הזאת אני זוכרת בעיקר מפסח, אך אפשר להכין אותה כל השנה , פשוטה קלה וטעימה.

והיא אפילו לא נכנסת לתנור, כי תנורים ממש לא היו בתקופה ההיא.

הפשטידה נעשית בסיר על הגז.

הורדתי את כמות השמן, ושימוש בסיר טפלון עוזר לפשטידה להצליח.

IMG_5001

סיר טפלון טוב בקוטר 18-20

המצרכים –

4 תפוחי אדמה בינוניים 

2 ביצים קשות

2 ביצים טריות

2 בצלים ירוקים קצוצים

חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה

כ- 1/2 כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט

מלח,פלפל לפי טעם

כ- 3 כפות שמן

 

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם.

לאחר שהתקררו מעט, קולפים אותם. 

מרסקים את תפוחי האדמה ביחד עם הביצים הקשות, ריסוק גס .

 

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

IMG_4946

מחממים את הסיר היטב עם כף שמן, מהדקים את התערובת לתחתית הסיר ומזלפים מסביב עוד כף שמן.

IMG_4953

לאחר 2-3 דקות על אש גבוהה, מנמיכים את האש לעוד כ- 10 דקות.

הופכים את הפשטידה על צלחת ומחזירים שוב לסיר ,לא לפני שמשמנים עם כף שמן את התחתית.

 

משאירים שוב כ-3 דקות על אש גבוהה ואחר כך מנמיכים ל-10 דקות על אש יותר נמוכה.

זהו מוכן – איזה קסם, חצי שעה עבודה ויוצא מעדן.

 

IMG_5023

IMG_5010

 הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

כנסו לעוד מתכונים מעולים 🙂 

 

כנסו לעוד מתכונים בניחוח טריפוליטאי 

 

חזרה לעמוד הראשי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments