חגים שבים ומזכירים לי תמיד ניחוחות וטעמים של ילדות.
בית סבתא , רעש המולה, הרבה נכדים מסתובבים,
סירים מבעבעים ריחות וטעמים נפלאים וסבתא אחת יחידה ומיוחדת.
את הפשטידה הזאת אני זוכרת בעיקר מפסח, אך אפשר להכין אותה כל השנה , פשוטה קלה וטעימה.
והיא אפילו לא נכנסת לתנור, כי תנורים ממש לא היו בתקופה ההיא.
הפשטידה נעשית בסיר על הגז.
הורדתי את כמות השמן, ושימוש בסיר טפלון עוזר לפשטידה להצליח.
סיר טפלון טוב בקוטר 18-20
המצרכים –
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 ביצים קשות
2 ביצים טריות
2 בצלים ירוקים קצוצים
חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה
כ- 1/2 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
מלח,פלפל לפי טעם
כ- 3 כפות שמן
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם.
לאחר שהתקררו מעט, קולפים אותם.
מרסקים את תפוחי האדמה ביחד עם הביצים הקשות, ריסוק גס .
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
מחממים את הסיר היטב עם כף שמן, מהדקים את התערובת לתחתית הסיר ומזלפים מסביב עוד כף שמן.
לאחר 2-3 דקות על אש גבוהה, מנמיכים את האש לעוד כ- 10 דקות.
הופכים את הפשטידה על צלחת ומחזירים שוב לסיר ,לא לפני שמשמנים עם כף שמן את התחתית.
משאירים שוב כ-3 דקות על אש גבוהה ואחר כך מנמיכים ל-10 דקות על אש יותר נמוכה.
זהו מוכן – איזה קסם, חצי שעה עבודה ויוצא מעדן.
כנסו לעוד מתכונים בניחוח טריפוליטאי