פשטידת כרשה ושומר שמכינים במחבת .
הכנתי אותה בגרסת פסח אבל אפשר גם לכל ימות השנה .
פשטידות מחבת אהובות עלי מאוד ויש לי כאן כמה פשטידות
שהן להיט ברשת .
אין צורך להכניס לתנור הכל נעשה על הגז, מהיר יותר ופשוט להכנה.
תראו כמה יפה – חגיגה לעיניים
המצרכים –
כרשה בינונית קצוצה
תפוח אדמה מבושל
2 שומרים
בצל קצוץ
מצה וחצי / ברגיל אפשר להחליף ל 4-5 כפות פירורי לחם
1/4 כוס מים חמים (להרטבת המצות)
2 ביצים
מלח,פלפל – אפשר להוסיף תבלינים שאוהבים כמו כמון, בהרט
חופן עשבי תיבול ירוקים (בזיליקום,שמיר,פטרוזילה מה שאוהבים)
פורסים את השומרים לפרוסות דקות כחצי ס”מ .
את החלקים היפים והשלמים מניחים על מחבת טפלון שחממנו עם כף שמן.
טיגון קל משני הצדדים להזהיב מעט.
את השאריות לחתוך דק.
במחבת נוספת מטגנים בכף שמן את הבצל, הכרשה והשומר הנותר הקצוץ
שוברים לקערה את המצה לחתיכות קטנות.
מרטיבים עם רבע כוס מים חמים.
מעבירים את תערובת הבצל כרשה שומר לתוך הקערה.
מוסיפים תפוח אדמה מרוסק, ביצים ותבלינים.
מערבבים היטב לעיסה אחידה.
מכינים מחבת טפלון קוטר של 18-20 שוליים גבוהים,
מחממים כפית שמן ומניחים יפה את פרוסות השומר.
מעליהם שופכים את תערובת הפשטידה.
מהדקים מעט.
מסדרים פרוסות שומר מעל.
מטגנים כ- 10-15 דקות בלהבה בינונית נמוכה.
הופכים בעזרת צלחת לצד השני וממשיכים לטגן עוד כרבע שעה .
מוכן !
משגע – גם טעים וגם יפה 🙂