פריקסה – מתכון לפריקסה מושלם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

כשראיתי את לחמניות הפריקסה המושלמות האלה שהכינה חברתי,
הבשלנית המוכשרת מירי קינן ,
מיד ביקשתי את המתכון כדי לשתף אותו כאן בבלוג .
מירי גם מבשלת בהזמנה תוכלו לגלוש כאן לדף שלה 
חנוכה זה הזמן המתאים ביותר לפנק את המשפחה בערב פריקסה!
פריקסה הוא סנדוויץ’ מהמטבח הטוניסאי אחד הסדוויצ’ים הכי שווים שיש.
מכינים לחמניה מטוגנת (ממש כמו סופגניות ) על בסיס בצק שמרים, מיד אחרי הטיגון פורסים וממלאים במגוון תוספות טעימות שכל אחד אוהב.
המילוי הקלאסי לפריקסה טוניסאי הוא טונה מפוררת , קוביות תפוחי אדמה מבושלים, פרוסות של ביצה קשה, זיתים ,מריחה של אריסה ולימון כבוש.
יש המוסיפים חציל מטוגן, פלפל חריף, צלפים, מלפפון חמוץ, סלט גזר או סלט דלעת וגם ירקות פרוסים.

קבלו את המתכון המושלם של מירי ללחמניות פריקסה .

איך מכינים לחמניות פריקסה מטוגנות ?

מתכון של מירי קינן !

המצרכים –

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

כף ערק

רבע כוס שמן

ביצה

כף מלח

כ- 2 וחצי כוסות מים או לפי הצורך

מתכון לפריקסה מושלם

אופן ההכנה –

מניחים בקערת המיקסר את הקמח ,שמרים,וסוכר עם כוס מים.

ממתינים מספר דקות עד לפתיחה של השמרים ואז מוסיפים ביצה,ערק,שמן,מלח ומים פושרים בהדרגה בערך כוס וחצי.

ממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות על מהירות בינונית.

מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה.

מחלקים לכדורים של 130 גר’ ויוצרים לחמניה מוארכת.

מניחים את הלחמניות על גבי פיסות נייר אפייה. חורצים במרכז ליצירת פס. (לא חובה)

מכסים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

מחממים שמן לא רותח (160-170 מעלות) מכניסים את הלחמניות בעזרת נייר האפיה לשמן ושולפים את הנייר. מטגנים להזהבה משני הצדדים.

לאחר שכל הלחמניות מוכנות ומטוגנות ממלאים את הפריקסה במה שאוהבים

מכינים-

טונה מפוררת,  ביצים קשות פרוסות.

תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות

אריסה , לימון כבוש, מלפפונים חמוצים,

זיתים שחורים, ירקות חתוכים , פלפל חריף

ארוחה מושלמת לפנק את המשפחה

אני ממש הולכת להכין !

תודה מירי אהובה על מתכון מושלם !

פריקסה – מתכון לפריקסה מושלם

  • את הלחמניות אפשר לאפות בתנור,אחרי התפחה שניה להכניס לתנור 180 מעלות כחצי שעה.  אבל הטעם שונה !

מבחר ענק של מתכוני לביבות 

מתכונים לחנוכה כאן 

מבחר ענק של מתכונים והכל צמחוני !

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments