פצצה של טעמים ומתיקות בפה – בקלאווה מגולגלת אגוזים ורחת לוקום

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי למשלוחי המנות בקלאווה נהדרת בשיטה ממש ממש קלה .

הבקלאווה מכילה מלית אגוזים נהדרת ובתוכה גם רצועות של רחת לוקום שתורמות לטעם ולמתיקות.

וחוץ מזה יש בפנים תבלינים נהדרים והטעם – גן עדן !

ניתן להכין מראש נשמר בקופסה מעל שבוע ימים.

אני מכינה את הבאקלאווה בצורה של עוגיות מגולגלות – מכינה כרוכית בצק מ-4 עלי פילו ובינהם משמנת, מניחה את המילוי ומגלגלת לכרוכית.

לפני האפיה חותכת למנות.

בסוף האפייה מברישים היטב את הבקלאווה בסירופ מתוק ומתובל.

אני מציעה לגוון ולהכין מכמה סוגים של אגוזים- הכנתי עם בוטנים ושקדים.

ל- 4 גלילים של בקלאווה

המצרכים-

אריזה בצק פילו שמרית

חמאה מומסת למריחה או שמן כ- 50 גרם

תכינו 2 תערובות כאלה – אפשר מ- בוטנים/שקדים או אגוזי מלך -אגוזי לוז-פיסטוק

תערובת ל 2 כרוכיות  מכילה 200 גרם אגוזים/שקדים/בוטנים גרוסים.

חצי  כוס אבקת סוכר

חלבון ביצה

מעט קינמון,ציפורן

גרידה של תפוז או קליפות מסוכרות(לא חובה אבל מוסיף)

רחת לוקום בפרוסות דקות

סרטון הכנה –

 

לפני שמתחילים – מצטרפים עכשיו לעמוד שלי באינסטגרם – מלא סירטונים ומתכונים גם שם

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

אופן ההכנה –

לערבב את מצרכי המלית לתערובת אחידה

לפתוח את חבילת הפילו ולמרוחת עלה בחמאה מומסת ואז לשים עוד עלה ,כך 4 עלים.

להניח בקצה רצועות רחת לוקום ולפזר מלית אגוזים.

לגלגל לכרוכית ולהניח על נייר אפיה.

לאחר שיצרנו את 4 הכרוכיות לחתוך למנות

אפייה על 175 מעלות כ- 25 דקות או עד שתראו הזהבה יפה.

סירופ סוכר-

כוס סוכר

3/4 כוס מים

חתיכה של קליפת תפוז או גרידה מתפוז

מעט מיץ לימון

גרעין הל כתוש

2-3 מסמרי ציפון ומקל קינמון.

לבשל על האש עד שהתערובת מסמיכה לסירופ דבש.

כשהמאפים יוצאים מהתנור להבריש אותם היטב בסירופ.

לאחסן בקופסה אטומה

פצצה של טעמים ומתיקות בפה – בקלאווה מגולגלת אגוזים ורחת לוקום

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments