הכנתי למשלוחי המנות בקלאווה נהדרת בשיטה ממש ממש קלה .
הבקלאווה מכילה מלית אגוזים נהדרת ובתוכה גם רצועות של רחת לוקום שתורמות לטעם ולמתיקות.
וחוץ מזה יש בפנים תבלינים נהדרים והטעם – גן עדן !
ניתן להכין מראש נשמר בקופסה מעל שבוע ימים.
אני מכינה את הבאקלאווה בצורה של עוגיות מגולגלות – מכינה כרוכית בצק מ-4 עלי פילו ובינהם משמנת, מניחה את המילוי ומגלגלת לכרוכית.
לפני האפיה חותכת למנות.
בסוף האפייה מברישים היטב את הבקלאווה בסירופ מתוק ומתובל.
אני מציעה לגוון ולהכין מכמה סוגים של אגוזים- הכנתי עם בוטנים ושקדים.
ל- 4 גלילים של בקלאווה
המצרכים-
אריזה בצק פילו שמרית
חמאה מומסת למריחה או שמן כ- 50 גרם
תכינו 2 תערובות כאלה – אפשר מ- בוטנים/שקדים או אגוזי מלך -אגוזי לוז-פיסטוק
תערובת ל 2 כרוכיות מכילה 200 גרם אגוזים/שקדים/בוטנים גרוסים.
חצי כוס אבקת סוכר
חלבון ביצה
מעט קינמון,ציפורן
גרידה של תפוז או קליפות מסוכרות(לא חובה אבל מוסיף)
רחת לוקום בפרוסות דקות
סרטון הכנה –
לפני שמתחילים – מצטרפים עכשיו לעמוד שלי באינסטגרם – מלא סירטונים ומתכונים גם שם
מתנות קטנות האינסטגרם
אופן ההכנה –
לערבב את מצרכי המלית לתערובת אחידה
לפתוח את חבילת הפילו ולמרוחת עלה בחמאה מומסת ואז לשים עוד עלה ,כך 4 עלים.
להניח בקצה רצועות רחת לוקום ולפזר מלית אגוזים.
לגלגל לכרוכית ולהניח על נייר אפיה.
לאחר שיצרנו את 4 הכרוכיות לחתוך למנות
אפייה על 175 מעלות כ- 25 דקות או עד שתראו הזהבה יפה.
סירופ סוכר-
כוס סוכר
3/4 כוס מים
חתיכה של קליפת תפוז או גרידה מתפוז
מעט מיץ לימון
גרעין הל כתוש
2-3 מסמרי ציפון ומקל קינמון.
לבשל על האש עד שהתערובת מסמיכה לסירופ דבש.
כשהמאפים יוצאים מהתנור להבריש אותם היטב בסירופ.
לאחסן בקופסה אטומה
פצצה של טעמים ומתיקות בפה – בקלאווה מגולגלת אגוזים ורחת לוקום
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !