פוקצ’ה מתכון – מתכון לפוק’צה איטלקית של מיקי שמו המדריך המלא להכנה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לפוק’צה איטלקית של מיקי שמו המדריך המלא להכנה

אם יש משהו אחד שקשה לעמוד בפניו זו פוקצ’ה רכה אוורירית (כזו עם בועות)

עסיסית, נוטפת שמן זית עם תוספות או בלי  , חמה וטרייה יש מהתנור !

 

לקראת שבועות הוזמתי להשתתף בסדנא מלוחה של מיקי שמו.

אני תמיד שמחה לפגוש את האיש והאגדה !

מעריצה נלהבת של כל מה שהוא מכין.

תמיד עם חיוך על הפנים ומלא בידע שכיף ללמוד ולחדש.

נושא הסדנא – הכנת פוקצ’ה איטלקית מושלמת – מלאה בבועות רכה ועסיסית .

היתרון בפוקצ’ות שהן מעולות לאירוח ולדעתי חייבות להיות על שולחן חג השבועות.

בדרך כלל הן פשוט גונבות את ההצגה מכל המאפים האחרים.

מה צריך יותר מלחם חם טרי עם תוספת קטנה וגבינות שוות!

כמה טיפים חשובים של מיקי –

  • ההכנה של פוקצ’ות דורשת מחשבה מראש – כי תוצאה טובה ביותר מקבלים מבצק שנח במקרר 24 שעות לפחות או לילה.
  • לעבוד עם שמרים טריים – הטעם הריח והתפיחה שונה בהחלט !
  • להשתמש בקמח לחם מועשר בגלוטן
  • הידרצייה (כמות נוזלים) גבוהה בבצק,  תניב פוקצ’ות רכות עם בועות – ככל שהבצק נוזלי ודביק, יצאו פוקצ’ות יותר אווריריות

איך מכינים בצק פוקצ’ה קלאסי ?

7-8 פוקצ’ות

המצרכים לבצק-

ק”ג קמח לחם

50 גר’ שמרים טריים (2 כפות יבשים )

כ- 700-800 מ”ל מים או יותר

כף מלח (20 גר’)

30 מ”ל שמן זית (3 כפות)

 

אופן ההכנה –

מכינים את הבצק במיקסר עם וו לישה. לשים במשך 3 דקות במהירות איטית את הקמח, מים – 2 ורבע כוסות תחילה ובמידת הצורך מוסיפים עוד.

משלבים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.

מוסיפים מלח ושמן ולשים עוד כ- 2 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק מאוד אם יש צורך מוסיפים מים, ככל שתוסיפו יותר מים ההידרצייה תגדל ,הבצק אומנם יהיה פחות נוח לעבודה ,אבל הפוקצ’ות יצאו אווריריות ותפוחות.

מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה.

בשלב הזה מומלץ להכניס למקרר לילה או כמה שעות לפחות.

 

מחממים תנור ל- 230 מעלות

 

מוציאים את הבצק , מחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי 7-8 כדורים.

מניחים בתבנית משומנת להתפחה כשעה לפחות.

בידיים רטובות יוצרים מלבנים בצורת אליפסה ומניחים על התבנית.

 

מיקי שמו מכין פוקצ'ות

רוצים מתכון לפוקצ'ות המדהימות של מיקי ?

פורסם על ידי ‏מתנות קטנות התפריט היומי‏ ב- יום שבת, 25 במאי 2019

 

תוספות שאפשר לשלב על הפוקצ’ות –

תוספת של גרעינים – מערבבים גרעינים מכמה סוגים – חמניות,דלעת,זרעי פשתן ושומשום.

טובלים את הפוקצ’ה בתערובת ומניחים על נייר האפייה.

פוקצ’ות שאני הכנתי – פרוסות של פלפלים קלויים, מסדרים מעל הפוקצ’ה – מקשטים בעלי אורגנו טריים ומברישים בשמן מעורב בשום כתוש ואורגנו יבש.

פוקצ’ת ירקות – פרוסות עגבניה/עגבניות שרי חצויות , בצל סגול, זיתים, עלי בזיליקום ,אורגנו

מתפיחים כחצי שעה .

לפני האפייה- מברישים את הפוקצ’ות בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס.

מכניסים לאפייה קצרה של כ- 8-10 דקות – (תלוי בחוזק התנור)

אפשר ומומלץ לאפות על אבן שמוט כמו פיצה !

כשהפוקצ’ות יוצאות מהתנור מברישים במעט שמן זית ומקשטים בעלי בזיליקום טריים

ומגישים !

 

תלמידה מצטיינת 🙂

 

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום שבת, 25 במאי 2019

 

כמו כן הכנו בסדנא פלוט – פוקצ’ה ממולאת בתרד וגבינות – מאפה מושלם לשבועות

תכינו זה מושלם !

הפוקצ’ה הכי טעימה שיש !

 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments