פאי שזיפים מבצק פריך – הטעם המופלא של הקיץ

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פאי שזיפים מבצק פריך – הטעם המופלא של הקיץ

השזיפים הגיעו ואני כבר הכנתי כמה צנצנות של ריבה שישארו לי גם לחורף.

תחילת העונה שייכת  לשזיפי הסנטה רוזה – שזיפים אדומים מלאים בטעם ובמיץ

הם גם מעולים להכנת ריבות וגם בשילוב בתוך עוגות.

הכנתי בצק פריך נהדר שהוא מעולה לפאי

ומעליו מרקחת שזיפים טריים, זאת לא ממש ריבה ,יותר מילוי שמתאים לעוגות.

עם בצק פריך מופלא ומיוחד זה משתדך מעולה !

בצק פריך קצת מתובל עם אגוזי לוז ועוד כמה תבלינים

יוצא פשוט מאפה מדהים

הבצק דומה לעוגת הלינצר האוסטרית

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

 

המצרכים –

125 ג”ר חמאה
חלמון
שקית סוכר וניל
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וטחונים גס

1/4 כוס קמח שקדים

180 ג”ר קמח (כוס ושליש)
1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון
קורט ציפורן
1/2 כפית גרד תפוז
1/3 כוס סוכר

קורט מלח

מלית –

10-12 שזיפים אדומים

חצי כוס סוכר

שקית סוכר וניל

רבע כוס מים

כפית קורנפלור

אופן ההכנה –

מכינים בצק פריך-

מערבבים יחד את כל המרכיבים – אני מכינה בקערה ידנית.

החמאה קצת מרככת ואז מערבבת יחד הכל לבצק חלק.

מרדדים על נייר אפייה מקומח את הבצק לגודל גדול יותר מתבנית – (טארט 20-22)

מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית והדפנות.

חותכים את הקצוות (מהם נכין את הקישוט למעלה.)

אוספים את שאריות הבצק מאחדים מרדדים על נייר מקומח ומכניסים לקירור.

את התבנית והבצק המרודד.

מכינים  את המרקחת שתשמש למלית.

מגלענים את השזיפים ופורסים לרבעים.

מניחים לקלחת עם הסוכר והמים.

מבשלים כ- 20 דקות.

מערבבים קורנפלור בכף מים ומוסיפים לתערובת.

מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות להסמכה קלה.

מורידים מהאש ומקררים.

מוציאים את הבצק מהמקרר

ממלאים במלית שזיפים .

מקשטים למעלה עם שאריות הבצק .

אפשר גם לגרד או לפורר מעל המלית.

אופים בתנור 170 מעלות כ 30-40 דקות.

הצטרפו לדף הפיסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן-

מתנות קטנות האינסטגרם 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments