פאי גבינה קייצי פשוט מופלא

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי פאי גבינה עונתי שמתאים לימי הקיץ החמים.

בצק פריך בתחתית מעליו מלית גבינה קרמית וטעימה שמורכבת מכמה סוגי גבינות.

על המלית הנחתי כפות של רוטב שזיפים שהכנתי ממש בקלות,

השזיפים עכשיו בעונה והם מושלמים לשילוב בעוגות – אפשר להחליף בכל פרי עונתי אחר – נקטרינות , משמש , דובדבנים , אוכמניות או פירות יער.

מעל הכל סגירה של פירורי בצק פריך ומסמרי שקדים.

איזה ביס – פשוט מופלא

אז מי שאוהב עוגות כאלה בשכבות , זו עוגה שכדאי להשקיע בה.

המצרכים-

לבצק –

125 גר' חמאה

חצי כוס סוכר

קורט מלח

שקית סוכר וניל

גרידה מחצי לימון

ביצה

300 גר' קמח (2 כוסות +2 כפות)

חצי כפית אבקת אפיה

למלית גבינה –

500 גר' גבינה לבנה

קופסה ריקוטה 250 גר'

אריזה מסקרפונה 225 גר' (אם אין- אפשר כל גבינת שמנת אחרת )

4 ביצים

חצי כוס סוכר (אפשר 3/4 מי שאוהב מתוק)

2 כפות גדושות קמח/קורנפלור

כפית מחית וניל (2 שקיות סוכר וניל)

גרידה מלימון למי שאוהב

לרוטב שזיפים- (אפשר לשים גם ריבת שזיפים )

4-5 שזיפים אדומים

רבע כוס מים

רבע כוס סוכר

לשכבה עליונה חופן מסמרי שקדים

אופן ההכנה –

אני מתחילה בהכנת רוטב שזיפים כי הוא צריך להתקרר.

מחממים בקלחת מים פרוסות דקות של שזיפים וסוכר , מערבבים על הזמן זה מתבשל כמו ריבה בערך 20 דקות.

מורידים מהאש ומקררים .

את הגבינה הלבנה אני מסננת מהנוזלים כמה שעות , שימו על נייר סופג מעל מסננת למקרר כ 3 4 שעות , והגבינה תהיה מוצקה יותר .

הכנת הבצק – בקערת המיקסר וו גיטרה או במעבד מזון להכניס את כל המרכיבים וללוש עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.

לרדד 2/3 מהבצק על גבי נייר אפיה לגודל התבנית ולהכניס לתוך התבנית .

תבנית 24 קפיצית .

לשים במקרר חצי שעה לקירור.

את החלק הנותר של הבצק להכניס למקרר

הוא ישמש לפירורים למעלה .

לדקור בכמה מקומות את הבצק בקרקעית התבנית , להכניס לתנור 170 מעלות  10 דקות אפייה.

הכנת מלית גבינה –

אני הקצפתי את הביצים והסוכר , בקערה נוספת טרפתי גבינות ואז שילבתי בין שתי התערובות. אפשר לערבב כל המרכיבים של המלית יחד גם ללא הקצפה.

מעבירים את תערובת הגבינה מעל הבצק שבתבנית .

מניחים בעזרת  כף את הריבה שנוצרה מהשזיפים מעל הגבינה .

את הבצק שנותר מפוררים עם 2 כפות שקדים טחונים , מוסיפים חופן מסמרי שקדים ומפזרים מעל העוגה.

מכניסים לאפייה 150 מעלות כשעה .

העוגה טעימה אחרי יום כשהיא קרה ומצוננת וכל הטעמים נספגים.

תכינו זה פשוט מופלא . 

– במידה ורציתם להכין עם גבינה רגילה תחליפו בתערובת הגבינות – 750 גרם גבינה לבנה עדיפות על 9% תסננו קצת מנוזלים , ותוסיפו שמנת חמוצה אחת

 

 

כאן תוכלו לראות סירטון של העוגה בינסטרגם שלי 

 

מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם – מלא סירטונים ומתכונים גם שם

מתנות קטנות האינסטגרם 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

"מתנות קטנות בלוג אוכל "

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
10 days ago

אני חייבת לנסות את מתקון הזה , נראלי שהוא ממש טעים , נסיתי יותר מפעם אחת לקחתי את המתקון מקטלוג דיגיטלי לעסק מסוים ולא יצא טעים !