ארוחה שלמה בסיר אחד – קל להכין וכיף לאכול.
הכל מתבשל במחבת רחבה ועמוקה,
מגישים למרכז השולחן ונהנים.
מתחילים עם מנגולד שמטוגן לפני ונתן את טעמו.
לזה הוספתי בשר טחון טרי עם מעט שומן כבש
בינתיים שומר ופלפל נצלו בתנור.
נוספו באמצע הבישול ויצרו מנה משגעת.
גם יפה וגם טעימה.
המצרכים ל- 4 מנות
כוס אורז בסמטי
חבילה של עלי מנגולד
בצל גדול קצוץ
350 גר' בשר בקר/עגל/טלה טחון טרי
מעט שומן כבש (לא חובה)
2 שומרים בינוניים
פלפל אדום
מלח, פלפל,
שוטפים את האורז היטב ומסננים.
פורסים את השומר והפלפלים לפרוסות ומניחים בתבנית על נייר אפייה משומן בשמן זית.
מטפטפים מעט שמן ומכניסים לאפייה 190 מעלות כחצי שעה.
במחבת רחבה מחממים 2-3 כפות שמן זית
מטגנים את הבצל 2-3 דקות.
משלבים את המנגולד (החלק הירוק) קצוץ דק.
מטגנים מספר דקות .
מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים בטיגון עד שהבשר נצלה היטב.
משלבים את האורז ומים רותחים עד לכיסוי.
מתבלים במלח ופלפל.
מעבירים לאש נמוכה .
לאחר כ- 5 דקות בישול מסדרים את השומר והפלפל מסביב לתוך התבשיל.
סוגרים וממשיכים לבשל על אש מאוד נמוכה כחצי שעה.
בודקים שלא חסר נוזלים.
בתאבון מנה מצויינת 🙂
אם לא אוהבים שומר – אפשר להחליף בירק אחר כמו דלעת ערמונים,דלורית, קישוא
או כל ירק אחר שאוהבים.
תענוג של מנה !
אני לא אוהבת פלפל אדום מה אפשר לשים במקומו , תודה רבה
כך ירק אחר שאת אוהבת
אפשר בלי