עוף צלוי בתנור זה אחד המאכלים הכי אהובים על כולנו.
שבת תמיד יש אצלי קדרת עוף על השולחן.
אז כדי להכין עוף שיהיה שזוף שחום וגם עסיסי ורך
מלבד תבלינים , יש סוד בהכנה כדי שיצא ממש רך ונמס בפה ולא קשה כמו אבן.
אז קדימה זה העוף שלכם לשבת הקרובה.
שלבתי בתבנית שומר טרי שעכשיו בשיא העונה .
זה פשוט תענוג לאוהבי השומר.
המצרכים-
4 – 3 כרעיים של עוף חצויים
2 בצלים
4 שיני שום פרוסות
עגבנייה חתוכה לקוביות גדולות
2 תפוחי אדמה פרוסים גס
2 שומרים חתוכים ל-4 – אפשר יותר
2 ענפי סלרי פרוסים
חופן עלי זעתר טרי- אם יש לכם זה מוסיף לא חובה
אפשר טימין או בזיליקום.
מלח פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כפית שום גבישי
3 כפות דבש או סילאן
כף מיץ לימון
מים
צלחת עם כוס קמח לבן
אופן ההכנה –
מערבבים את חלקי העוף עם התבלינים – פפריקה ,שום גבישי מעט מלח ,פלפל שחור .
מניחים לרבע שעה בצד.
מחממים מעט שמן זית בתבנית (אני מכינה ברוסטר שנכנס לתנור)
טובלים את חלקי העוף בקמח ומטגנים קלות משני הצדדים.
מוציאים לצלחת.
ממשיכים בסיר לטגן בצל קצוץ עד להזהבה .
מוסיפים סלרי, שיני שום מוסיפים עגבנייה ,פרוסות השומר ואת תפוחי אדמה.
מטגנים כמה דקות ואז
מוסיפים את חלקי העוף ואת כל שאר המרכיבים .
כולל 2 כוסות מים.
מבשלים כמה דקות מכוסה על אש נמוכה ואחר כך מכינים לתנור לאפייה של שעה וחצי על חום 180 מעלות.
לבדוק אם חסר נוזלים ולהוסיף במהלך האפייה.
אני מגישה עם אורז לבן ואין שבת שהתבנית עוף כזו לא על השולחן.
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם
קבוצת הווטסאפ שלי
מתכונים ישירות לנייד !