עוף בתנור אני מכינה כמעט כל שבוע – לפעמים גם פעמיים בשבוע.
יש לי המון מתכונים ורוטבים שאני משלבת לעוף .
עוף ברביקיו, עוף עם פטריות ,בדבש ולימון ועוד…
בקיץ אני מחפשת מתכונים קלים ומהירים .
אז השבוע הכנתי תבנית עוף נפלאה , העלתי אצלי בסטורי באינסטגרם (שווה להצטרף אלי כאן )
תמונות מהמטבח והתמונה עם העוף בתוך התבנית הביאה לי המון המון בקשות למתכון .
הבטחתי שאעלה את המתכון לקראת סופשבוע
אז הנה המתכון
הכי קל בעולם !
אני אוהבת לשלב לתוך העוף מה שיש במקרר , בדרך כל גם פרי עונתי.
אז הפעם היו לי תאנים במקרר והם נכנסו לתבנית העוף .
יצא מדהים. שילוב מתקתק עדין, בתוך תבנית עוף תמיד עושה פלאים.
כדי לחסוך בעבודה גם אחרי שאוכלים – אני מניחה נייר אפייה בתוך תבנית גדולה חד פעמית.
ועל הנייר אני מסדרת את המצרכים .
בואו להכין ממש בכמה דקות עבודה
המצרכים –
3-4 כרעיים של עוף או חלקי עוף אחרים איזה שתבחרו.
בצל אדום גדול פרוס
חצי כרשה חתוכה לפרוסות גדולות
6-5 תאנים חצויים/ אם אין תוכלו לשים פרי אחר כמו שזיפים, תפוח עץ ירוק
1-2 גזרים פרוסים גס
4-5 תפוחי אדמה קטנים חצויים
התיבול של העוף-
2 שיני שום כתושות
כפית פפריקה
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רכז רימונים
כף דבש
מלח , פלפל שחור
כף מיץ לימון
מעט תימין
אופן ההכנה –
מחממים תנור על 190 מעלות
- מערבבים את התיבול של העוף ומורחים על חלקי העוף
- משמנים את נייר האפייה במעט שמן זית ומניחים את חלקי העוף
- מסדרים את כל המצרכים האחרים הירקות והתאנים בין חלקי העוף.
תמונות האינסטגרם שלי – בואו מוזמנים להצטרף אלי לעמוד האינסטגרם שלי
- מכסים בנייר אפייה ומכניסים לאפייה בתנור
- הופכים את חלקי העוף לפחות פעמיים בזמן האפייה.
- לאחר שעה אפייה מורידים את הנייר וממשיכים לצלות את העוף עוד כרבע שעה.
- אם רואים שחסר מים אפשר להוסיף – אבל ממש מעט.
- 5 דקות אחרונות מעבירים למצב גריל לצלייה והשחמה נוספת של העוף.