עוגה בחושה וקלה מאוד להכנה.
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה קטנה בקוטר 20
טעמים נפלאים שמתחברים ויוצרים עוגה נהדרת.
מצויינת גם כקינוח פרווה .
המצרכים
2 ביצים
1/4 כוס שמן
2 בננות בשלות מעוכות
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סילאן
מיץ מתפוז
8 תמרים מג'הול קצוצים
כוס +2 כפות קמח תופח
חצי כפית קינמון
קורט ציפורן
קליפת תפוז מגוררת
1/4 כוס אגוזי מלך שבורים
מתחילים עם התמרים- סוחטים את מיץ התפוזים לקערית.
חותכים את התמרים לקוביות קטנות , ומניחים בתוך מיץ התפוזים.
משהים בצד כרבע שעה.
התמרים מתרככים וסופגים את טעם התפוז.
בקערה נוספת טורפים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את הבננות המעוכות,
התמרים עם מיץ התפוזים והתבלינים.
מערבבים היטב ומשלבים את הקמח והאגוזים.
מעבירים לתבנית משומנת.
מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפייה של כ- 40 דקות.