עוגת שקדים תפוז וטחינה ללא גלוטן רכה ונימוחה
עוגה פשוט שווה לימי חג הפסח ולכל ימות השנה
אין בה גלוטן כך שמתאימה לכולם.
היא רכה רכה פשוט נמסה לתוך הפה והטעם – חלום!
הכנתי אחת כזו בתבנית אינגליש ואחר כך הכנתי שוב ,אז מראש תכפילו כמויות ותכינו 2 כאלה.
אני ממליצה לאפות בתבניות אינגליש (סטנדרטיות) ,בגלל שאפייה של עוגות ללא קמח רגיל היא יותר עדינה ובעייתית.
אז תעקבו גם אחרי הוראות האפייה, כדי שהעוגה לא תיפול.
*כוס מדידה אוניברסלית
מוזמנים לאינסטגרם שלי שם תוכלו לראות את כל הסרטונים שלי
מתנות קטנות האינסטגרם
המצרכים-
2 ביצים
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
רבע כוס מיץ תפוזים
רבע כוס שמן
רבע כוס טחינה(אפשר להחליף בחמאת שקדים)
חצי כפית תמצית שקדים
גרידה מתפוז
קורט מלח
כוס שקדים טחונים (100 גרם)
רבע כוס קמח תפוחי אדמה
חצי שקית אבקת אפייה (כפית גדושה)
אופן ההכנה –
בקערה טורפים היטב ביצים עם סוכר.
מוסיפים את המיץ והשמן טורפים טוב.
ואז מוסיפים את שאר המצרכים הקמחים בסוף.
מערבבים לתערובת חלקה.
מעבירים לתבנית.
תנור מחומם על 175 מעלות.
אופים 40 דקות.
לאחר מכן מורידים את המעלות ל- 150 לעוד 10 דקות.
מוציאים ומקררים.
עוגה פשוט נפלאה.
חוברת מתכונים לפסח ממש כאן
מתכונים ללא גלוטן
הי, אין לי קמח תפו”א. ניתן להוסיף פשוט עוד רבע כוס קמח שקדים ?
מה זה כוס מדידה אוניברסלית?
כוס מדידה רגילה .
כוס שמוכרים בחנויות אפיה. זה סטנדרטי.